Site Feedback

Egelzomer

In juli zagen wij aan een dag plotseling een kleine egel, die in de tuin van mijn vriend ritselend door de bloemen ging. Hij verdween achter een steenhoop.
Twee dagen daarna waren er drie kleine egeltjes, die door de tuin kropen. Eerst vond ik dit leuk, maar toen vond ik het niet normaal. Zij leken honger te hebben. Ik googelde in het Internet naar egels en vond, dat je hun overdag nooit ziet, tenzij zij zijn hongerig of ziek. Bijvoorbeeld als de moeder van kleine egeltjes verdwenen is. Wij begonnen dus, hun eten te geven. Vijf kleine egeltjes lagen totaal afgemat in de zon, en wij droegen hun naar de voerkom. Egels eten kattenvoeder of gekokte eieren of gebraden gehakt, en je moet en beetje havervlokken of egeldroogvoeder onder het mengen.
De egels aten in het begin meerdere keer par dag. Toen ze een paar dage ouder waren, aten zij alleen maar ´s avonds (en nachts). Als het schemerig werd, zetten wij altijd een kom met eten neer en wachten op hun. Wij zeiden, wij kijken naar het egel-bioscoop. Zij kwamen nooit alle vijf tegelijk, maar een naar de ander, en aten.
Toen zij zes weken oud waren (naar ons schatting), kwamen zij niet meer. Dat is de leeftijd, wanneer egeltjes hun moeder verlaten en zelfstandig worden. Ik hoop, dat het hun goed gaat.

Share:

 

5 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Egelzomer

  In juli zagen wij op aan een dag plotseling een kleine egel, die in de tuin van mijn vriend ritselend door de bloemen ging. Hij verdween achter een steenhoop.
  Twee dagen daarna waren er drie kleine egeltjes, die door de tuin kropen. Eerst vond ik dit leuk, maar toen vond ik het niet normaal. Zij leken honger te hebben. Ik googelde op in het Internet naar egels en vond, dat je hun overdag nooit ziet, tenzij zij zijn hongerig of ziek zijn. Bijvoorbeeld als de moeder van kleine egeltjes verdwenen is. Wij begonnen dus, hun eten te geven. Vijf kleine egeltjes lagen totaal afgemat in de zon, en wij droegen ze hun naar de voerkom. Egels eten kattenvoeder of gekokte gekookte eieren of gebraden gehakt, en je moet het een  en beetje met havervlokken of egeldroogvoeder onder het mengen. 
  De egels aten in het begin meerdere keer par per dag. Toen ze een paar dage dagen ouder waren, aten zij alleen maar ´s avonds (en nachts). Als het schemerig werd, zetten wij altijd een kom met eten neer en wachten op ze hun. Wij zeiden, wij kijken naar het de egel-bioscoop. Zij kwamen nooit alle vijf tegelijk, maar een naar de ander, en aten. 

  Toen zij zes weken oud waren (naar ons onze schatting), kwamen zij niet meer. Dat is de leeftijd, wanneer egeltjes hun moeder verlaten en zelfstandig worden. Ik hoop, dat het hun goed gaat.

   

  ---

  Mooi verhaal met weinig fouten.

  - op een dag --> vaste uitdrukking

  - op internet --> vaste uitdrukking

   

  - in het Duits eindigen meervouden vaak op 'e' . In het Nederlands komt dat niet voor. Dus 'dagen'.

   

  - Bij dieren gebruiken we 'ze' ipv 'hun' of 'hen'.

   

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More