Site Feedback

Kon-Tiki

I går gikk jeg på kino for å se det norskefilmet Kon-Tiki. Jeg var litt skuffet fordi filmet var i engelsk språket! Jeg trodde filmet skulle være på norsk.

Filmet handler om en utrolig reise gjennom Stillehavet om bord på en treflåte. Ekspedisjonen var ledet av den unge og eventyrere Thor Heyerdahl. Thor hadde en teori: De første grunnleggerne av Polinesi hadde kommet fra Søramerika, ikke fra Asia (som det hadde trodde inntil da). Ingen andre vintenskapelige trodde Thorsteorien. Så besluttet Thor å reise på en treflåte fra Peru til Polinesi for å vise sin teori.

Treflåten ble kalt Kon-Tiki og Thor begynte reisen med fem modige mennesker. Bare en person visste å navigere og Thor var redd for vannet og han visste ikke å svømme men... Thor var klar for alt for å vise at han hadde rett.

Etter 101 dager, kom de til Polinesi. Kon-tiki er et eventyr av våre dager... med en lykkelig slutt. Thor ble en berømt helten i det meste del av verden.

På mitt neste besøk til Oslo, må jeg dra til Kontikimuseet på Bygdøy.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Kon-Tiki

  I går gikk jeg på kino for å se den norske filmen, Kon-Tiki. Jeg var litt skuffet fordi filmen var på engelsk! Jeg trodde filmen skulle være på norsk.

  Filmen handler om en utrolig reise gjennom Stillehavet om bord på en treflåte. Ekspedisjonen var ledet av den unge eventyreren, Thor Heyerdahl. Thor hadde en teori: De første grunnleggerne av Polinesi hadde kommet fra Søramerika, ikke fra Asia (som de hadde trodd frem til da). Ingen andre vintenskapsmenn trodde på Thor sin teori. Så besluttet Thor seg for å reise på en treflåte fra Peru til Polinesi for å bevise sin teori.

  Treflåten ble kalt Kon-Tiki og Thor begynte reisen med fem modige mennesker. Bare en person visste hvordan å navigere og Thor var redd for vannet og han kunne ikke svømme, men... Thor var klar for alt for å vise at han hadde rett.

  Etter 101 dager, kom de til Polinesi. Kon-tiki er et eventyr fra våre dager... med en lykkelig slutt. Thor ble en berømt helt i de fleste deler av verden.

  På mitt neste besøk til Oslo, må jeg dra til Kontikimuseet på Bygdøy.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More