Site Feedback

De film Gravity

Ik luisterde onlangs naar een uitzending in de radio over astronauten. Zij zeiden, dat alleen maar heel kalme en voor teamwork geschikte mensen geselecteerd worden, om een opleiding als astronaut te doorlopen.
George Clooney speelt in der daad zo een astronaut. Hij blijft kalm, wat ook gebeurd. Maar zijn partneres in de wereldruim-shuttle, Sandra Bullock, is een wetenschapster, geen astronaut, en toen de ramp gebeurd, had zij ontzettende angst. Wrakstukken van een satelliet slaan in de shuttle in, en Sandra Bullock wordt in het wereldruim geslingerd.
George Clooney kan haar naar de shuttle terughalen, maar toen verdwijnt hij zelf in de ruimte. En Sandra Bullock moet helemaal alleen verzoeken zich te redden.
De film is heel goed. Er is een scene in de begin die ik bijzonder goed vond en die toont, hoe de film zich tijd neemt en hoe hij met uitgestrektheid (van het wereldruim) en engte (van de technische beschermingen) speelt. Sandra Bullock werd van de shuttle weg geslingerd en drijft zich om zichzelf draaiend door de ruimte. De camera filmt haar uit de verte. Toen gaat de camera nader en nader naar zij heen tot ze vlakbij is. Toen draait de camera, en plotseling bent je met Sarah Bullock in het ruimtepak, je hoort haar hardop angstig in de enge helm ademen, als of het jouw eigen adem was, en je ziet met haar ogen, hoe de ruimte zich duizelingwekkend om je heen draait.
De film is korte tijd geleden in roulatie gekomen, en ik vind hem heel aanbevelenswaardig.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  De film Gravity

   

  Ik luisterde onlangs/recentelijk naar een uitzending in op de radio/radio-uitzending over astronauten/kosmonauten/ruimtevaarders. Zij zeiden, dat alleen maar heel kalme en voor teamwork geschikte coöperatieve mensen geselecteerd worden, om een opleiding als astronaut te doorlopen. George Clooney speelt inderdaad zo een zo'n astronaut. Hij blijft kalm, wat ook gebeurtd. Maar zijn vrouwelijke partneres/collega in de wereldruim-shuttle het ruimteschip, Sandra Bullock, is een wetenschapster, geen astronaut, en toen de ramp gebeurde/zich voltrok, had zij ontzettende angst was ze ontzettend bang. Wrakstukken van een satelliet slaansloegen  in de spaceshuttle/het ruimteveer in, en Sandra Bullock wordt in het wereldruim/de universum/het heelal/de kosmos/de ruimte geslingerd.

  George Clooney kan kon haar naar de spaceshuttle terughalen, maar toen dan  verdwijnt verdween hij zelf in de ruimte. En Sandra Bullock moest dan helemaal alleen proberen verzoeken om zich te redden.


  De film is heel goed. Er is een scene in de het begin die ik bijzonder goed vond en die toont, hoe de film zich tijd neemt en hoe hij met de uitgestrektheid (van het wereldruim) en engte (van de technische beschermingen) speeldet. Sandra Bullock werd van de spaceshuttle weggeslingerd en drijft zweefde om zichzelf draaiend om haar as door de ruimte. De camera filmtde haar uit de verte/Ze werd vanuit een bepaalde afstand/distantie (door de camera) gefilmd. Toen gaat dDe camera komt  kwam dan dichterbij nader en nader naar zij heen tot ze deze vlakbij haar was is. Toen Vervolgens draaidet de camera, en plotseling bent was je bij met Sarah Bullock in het ruimtepak, jJe hoordet haar hardop angstig in de enge helm ademen, alsof het jouw eigen adem was, en je ziet zag met haar ogen, hoe de ruimte zich duizelingwekkend om je heen draaidet.
  De film is korte tijd geleden in roulatie gekomen, uitgebracht en ik vind hem/'m (tot nu toe) heel aanbevelenswaardig.

   

  Note: These corrections are based on possible errors. Ultimately it's on the native speaker to decide which actually the errors are. Since I'm not a Dutch native speaker. But I really liked your findings thought :-)

  De film Gravity

  Ik luisterde onlangs naar een uitzending in op de radio over astronauten. Zij zeiden, dat alleen maar heel kalme en voor teamwork geschikte mensen geselecteerd worden, om een opleiding als astronaut te doorlopen.
  George Clooney speelt in der daad inderdaad zo een zo'n astronaut. Hij blijft kalm, wat er ook gebeurd gebeurt. Maar zijn partneres vrouwelijke partner in de wereldruim-shuttle ?, Sandra Bullock, is een wetenschapster, geen astronaut, en toen de ramp gebeurde (beter is 'plaatsvond'), had zij ontzettende angst was zij ontzettend bang. Wrakstukken van een satelliet slaan sloegen in de shuttle in, en Sandra Bullock wordt werd in het wereldruim in geslingerd.
  George Clooney kan kon haar naar de shuttle terughalen, maar toen verdwijnt verdween hij zelf in de ruimte. En Sandra Bullock moet moest proberen om zich helemaal alleen verzoeken  zich te redden.
  De film is heel goed. Er is een scene in de het begin die ik bijzonder goed vond en die toont, hoe de film zich tijd neemt(?) en hoe hij met de uitgestrektheid (van het wereldruim) en engte (van de technische beschermingen) speelt. Sandra Bullock werd van de shuttle weg geslingerd weggeslingerd en drijft zweeft zich om zichzelf haar as draaiend door de ruimte. De camera filmt haar uit de verte. Toen Dan gaat de camera nader en nader steeds dichterbij naar zij heen haar toe tot ze deze vlakbij is. Toen Dan draait de camera, en plotseling bent ben je met bij Sarah Bullock in het ruimtepak, je hoort haar hardop angstig in de enge > nauwe helm ademen, alsof het jouw eigen adem was, en je ziet met haar ogen, hoe de ruimte zich duizelingwekkend om je heen draait.
  De film is korte tijd geleden in roulatie / omloop ?gekomen, en ik vind hem heel aanbevelenswaardig.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More