Site Feedback

Ademhaling, lucht, en zuurstof

 

Vandaag probeer ik een echt heel klein beetje te leren over ademhaling. De hele dag moet ik ademen. Waarom hoef ik ademen nodig? Zodat ik krijg zuurstof voor mijn lichaam. De longen zorgen hier voor. Zuurstof zit in het lucht. We ademen het lucht door de mond of door de neus. De lucht komt dan in de luchtpijp. Dan de luchtpijp brengt de lucht naar de longen. In de longen is het zuurstof uit gehaald en aan je bloed gegeven.

Ik kan zie bloetvat onder mijn huid. Ik wou graag bloedvat nooit dicht gaat zitten. Als een bloedvat dicht gaat zitten dan kan het bloedvat niet goed doorstomen. Dit komen door te hoog bloeddruk, te veel alchohol drinken, hoog cholesterol, en roken. Ik hoop die ik wil noot een hartaanval krijgen. Je krijht een hartaanval als je bloedvat dicht gaat zitten naar je hartspier.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Ademhaling, lucht, en zuurstof

   

  Vandaag probeer ik echt een echt heel klein beetje te leren over ademhaling. De hele dag moet ik ademen. Waarom hoef ik ademen heb ik zuurstof nodig/Waarom moet ik ademen? Zodat ik krijg zuurstof voor mijn lichaam krijg/Zodat mijn lichaam voldoende zuurstof krijgt. De longen zorgen hier voor. Zuurstof zit in het  (de) lucht. We ademen het de lucht door de mond of door de neus in. De lucht komt dan in de luchtpijp (terecht). Dan brengt/vervoert de luchtpijp brengt de lucht naar de longen. In de longen is het  wordt de zuurstof uitgehaald en aan je bloed gegeven/in je bloed opgenomen.

  Ik kan zie bloetvat de aderen onder mijn huid zien. Ik wou*spreektaal/better: wilde *schrijf-enspreektaal/ much better: wil graag dat mijn bloedvaten nooit dicht gaant zitten/verstopt raken. Als een bloedvat dicht gaat/komt te zitten, dan kan het bloedvat niet goed doorstomen. Dit komten door te hoog hoge bloeddruk, te veel alchohol drinken, hoog te hoge cholesterol, en roken. Ik hoop dat die ik wil nooit een hartaanval krijgen. Je krijht krijgt (pas) een hartaanval als je bloedvaten dicht gaant zitten naar je hartspier.

   

  Note: These corrections are based on possible errors. Ultimately it's on the native speaker to decide which actually the errors are. Since I'm not a Dutch native speaker. But I liked your entry thought :-)

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More