Site Feedback

Vær så snill, hjelper meg :)

Det er texten fra boka mi:

Geir er både sulten og tørst. Han bestiller (seg) en smørbrød med egg. Etterpå drikker hun te med sitrone. Han har vondt i ei tann. Han må gå til tannlegen. Servitøren er trøtt og gjesper, som gjør hun litt sur. Fordi Geir har så sterk vondt, går han fort uten å betaler.
Etter at han vår på tannlegen, går han tilbake et betaler seksti kronene. Servitøren er ennå trøtt og sier: "Jeg har røpt politiet." Geir svar: "Unnskylt, men jeg hadde vondt i tanna mi.". Politiet kommer et servitøren sier dem at det vår en misforståelse. Politimannen ler og servitøren gir Geir et glass kald cola å kjøle sin tann.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  "Vær så snill å hjelpe meg :)

   

  Dette er teksten fra boka mi:

  Geir er både sulten og tørst. Han bestiller (seg) en (et) smørbrød med egg. Etterpå drikker hu(a)n te med sitron. Han har vondt i ei tann. Han må gå til tannlegen. Servitøren er trøtt og gjesper, (noe) som gjør (han) litt sur. Fordi Geir har så sterk(t) (utrolig) vondt, drar (forlater han stedet) han fort uten å betaler ('for seg' <-- trenger ikke men kan brukes).
  Etter at han vår (hadde vært) hos tannlegen, går (gikk) han tilbake et (for å) betaler de seksti kronene (han skylder). Servitøren er ennå trøtt og sier: "Jeg har rø(o)pt på politiet." Geir svar: "Unnskylt(d), men jeg hadde vondt i tanna mi.". Politiet kommer et(og) servitøren sier (til) dem at det (bare)vå(a)r en misforståelse. Politimannen ler og servitøren gir Geir et glass kald cola (for) å kjøle sin tann.

   

  Jeg er nok dessverre ingen ekspert i norsk, selv om jeg er norsk :P Så mye av rettingen blir basert på hva jeg mener høres naturlig ut (men som kan være feil). Noen ganger sjekker jeg opp for å se om det jeg skriver er grammatisk riktig (http://www.sprakradet.no/Sprakhjelp/Skriveregler_og_grammatikk/Aa_eller_og/)

   

  Jeg ville nok ha skrevet det sånn her:

   

  Vær så snill å hjelpe meg :)

  Dette er teksten fra boka mi:

  Geir er både sulten og tørst. Han bestiller seg et smørbrød med egg. Etterpå drikker han te med sitron. Han har vondt i ei tann. Han må gå til tannlegen. Servitøren er trøtt og gjesper, noe som gjør han litt sur. Fordi Geir har så utrolig vondt, forlater han stedet fort uten å betale for seg.
  Etter at han hadde vært hos tannlegen, gikk han tilbake for å betale de seksti kronene han skylder. (Etter å ha vært hos tannlegen, går han tilbake til (kaféen/restauranten) for å betale de seksti kronene han skylder.) <-- Jeg tror dette blir bedre i forhold til verbtiden du bruker. Servitøren er ennå trøtt og sier: "Jeg har ringt til politiet." Geir svar: "Unnskyld, men jeg hadde vondt i tanna mi.". Politiet kommer og servitøren forteller dem at det hele bare var en misforståelse. Politimannen ler og servitøren gir Geir et glass kald cola for å kjøle ned tannen sin.

   

  Håper det hjelper litt :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Norwegian

  Show More