Site Feedback

Šta ja volim da jedem

Obično, ja volim da jedem hleb sa džemom od jagoda, ili kobasicu sa jajama za doruček i ja uvek pijem čaj sa šečerom i mlekom. Za ručak, volim da jedem meso i ribu zato što nisam vegetarijanac, ali ponekad jedem grčku salatu. Za večeru jedem supu i volim da jedem pileću supu i da pijem crno vino ili pivo.

Kada ja sam u universitetu, ja obično jedem sendvič sa sirom i sa šunkom za ručak. Ja takođe volim da ići u kafu, gde pijem kafu sa šlagom i jedem čokoladu.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Šta ja volim da jedem

  Obično, ja (That's fine, but it's not necessary) volim da jedem hleb sa džemom od jagoda , ili kobasicu sa jajama za doruček i ja uvek pijem čaj sa šečerom i mlekom. Za ručak, volim da jedem meso i ribu zato što nisam vegetarijanac, ali ponekad jedem grčku salatu. Za večeru jedem supu i volim da jedem pileću supu i da pijem crno vino ili pivo.

  Kada ja sam u univerzitetu, sitetu, ja obično jedem sendvič sa sirom i sa šunkom za ručak. Ja t Takođe volim da idem ići u kafanu (1) , gde pijem kafu sa šlagom i jedem čokoladu.

  1. It's impossible to go to coffee, but you can go to the tavern (kafana)

  caffe - kafić

  In Serbian, we usually don't repeat this "ja" so much like it's the case in English. 

  Keep it up.

  If you have any questions more, feel free to ask me. 

  Have a nice day.

  Šta (ja) volim da jedem

  Obično, ja obično volim da jedem hleb sa džemom od jagoda ili kobasicu sa jajama za doručak i (ja) uvek pijem čaj sa šećerom i mlekom. Za ručak volim da jedem meso i ribu zato što nisam vegetarijanac, ali ponekad jedem i grčku salatu. Za večeru jedem supu i naročito volim da jedem pileću supu i da pijem crno vino ili pivo.

  Kada ja sam u na univerzitetu (fakultetu), (ja) obično jedem sendvič sa sirom i sa šunkom za ručak. (Ja) takođe volim da idem u kaf, gde pijem kafu sa šlagom i jedem čokoladu.

   

  Izbegavaj prečesto koristiti zamenicu ja. Nema potrebe da je stalno koristiš. Zvuči malo neprirodno.

  Šta ja volim da jedem

  Ja obično volim da jedem hleb sa džemom od jagoda (no comma before ili) ili kobasicu sa jajama za doruček i (ja) uvek pijem čaj sa šećerom i mlekom. Za ručak (comma not needed) volim da jedem meso i ribu zato što nisam vegetarijanac, ali ponekad jedem grčku salatu. Za večeru jedem supu i volim da jedem pileću supu i da pijem crno vino ili pivo.

  Kada ja sam na univerzitetu (ja) obično jedem sendvič sa sirom i sa šunkom za ručak. (Ja) takođe volim da idem u kaf, gde pijem kafu sa šlagom i jedem čokoladu.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Serbian

  Show More