Site Feedback

Ringkas Chronicle Lanfang Republik

Kawalan besar Lanfang Republik (1776 - 1886), sering dirujuk sebagai Lanfang Czech, juga dikenali sebagai republik selatan, adalah republik itu mula diasaskan oleh Cina di luar negara. Pada tahun 1770, Guangdong Meixian Hakka Luofang Bo Barat Borneo di Asia Tenggara (kini Kalimantan Barat) Pontianak ditubuhkan "syarikat Lanfang", 1777 Luofang Bo akan "Syarikat" untuk "Republik" sebagai "kawalan Lanfang besar Republik. "Apabila mewujudkan Lanfang Czech, ketua sistem yang pertama adalah 陈兰伯, keseluruhan sistem adalah 罗芳伯 penggal kedua. Lanfang Grand nama statistik, yang diambil dari ini; sesetengah orang kerana penggal kedua daripada jumlah sistem Luofang Bo dan dikenali sebagai timbalan Republik. [1-2], sering menyembunyikan, tidak lagi Lanfang, enggan mengembalikan Dataran Tengah.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Ringkas Chronicle Lanfang Republik

  Kawalan besar Lanfang Republik (1776 - 1886), sering dirujuk sebagai Lanfang Czech,dan  juga dikenali sebagai republik selatan, adalah Republik itu mula diasaskan oleh China di luar negara. Pada tahun 1770, Guangdong Meixian Hakka Luofang Bo Barat Borneo di Asia Tenggara (kini dikenali sebagai Kalimantan Barat) . Pontianak ditubuhkan "syarikat Lanfang", 1777 Luofang Bo akan "Syarikat" untuk "Republik" sebagai "kawalan Lanfang besar Republik. "Apabila mewujudkan Lanfang Czech, ketua sistem yang pertama ialah  adalah 陈兰伯, keseluruhan sistem ialah  adalah 罗芳伯 penggal kedua. Lanfang Grand nama  , statistik yang diambil dari ini; sesetengah orang kerana penggal kedua merupakan  daripada jumlah sistem Luofang Bo dan dikenali sebagai timbalan Republik. [1-2], sering menyembunyikan, tidak lagi Lanfang, enggan mengembalikan Dataran Tengah. 

   

  Nota :

  Awak perlu berlatih lagi .

  Ayat awak keseluruhan hampir sempurna tapi awak sebenarnya nak terangkan apa ?

  Bahasa Melayu mudah dalam pertuturan tetapi penulisan mengambil masa yang lama untuk menulis menjadikan ayat yang cantik .

  Jangan mudah putus asa kerana pepatah Melayu ada menyebut ' bersusah-susah dahulu , bersenang-senang kemudian ' ^^

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Malay

  Show More