Site Feedback

Mijn eerste Nederlandse woorden!

Gisteren begon ik Nederlands zu leren. Ik heb altijd Nederlands willen leren, omdat mijn Oma Nederlands is. Zij groeide in Friesland op, maar nu woont zij in London met ons. Waarschijnlijk lijkt mijn Nederlands op Duits: ik was vorig jaar in Bremen, en daarom heb ik Duits geleerd. Ik hoop desondanks dat jullie kunnen mij begrijpen.

Is de woordvolgorde dezelfde als in Duits?

Tot ziens!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Mijn eerste Nederlandse woorden!

  Gisteren begon ik Nederlands zu leren. gisteren ben ik begonnen met nederlands te leren. Ik heb altijd Nederlands willen leren, omdat mijn oma Nederlands is. Zij groeide in Friesland op, maar nu woont zij in London met ons. ( zij heeft in Friesland opgegroeid , maar nu woont ze samen met ons in Londen?Waarschijnlijk lijkt mijn Nederlands op Duits: ik was vorig jaar in Bremen, en daarom heb ik Duits geleerd. Ik hoop desondanks dat jullie kunnen mij begrijpen. Waarchijnlijk lijkt het nederlands op het duits. Vorig jaar was ik in Bremen. Daarom heb ik duits geleerd. 


  Is de woordvolgorde dezelfde als in Duits?

  Tot ziens!

  Mijn eerste Nederlandse woorden!

   

  Gisteren begon ik (de) Nederlands(e taal) zu te leren. Ik heb altijd Nederlands willen leren, omdat mijn Ooma  (Opgelet! In tegenstelling tot de Duitse zelfstandignaamwoorden zijn bijna alle Nederlandse zelfstandige naamwoorden van een kleine beginletter voorzien, behalve aan het begin van de zin natuurlijk en eigennamen etc..) Nederlands(talig) is. Zij groeide op in Friesland/Ze is in Friesland opgegroeid/ Ze is geboren en getogen in Friesland op, maar nu woont zij met ons in London (Ort am Endemet ons. Waarschijnlijk lijkt mijn Nederlands op Duits: ik was vorig jaar in Bremen, en daarom heb ik Duits geleerd. Ik hoop desondanks dat jullie me kunnen mij begrijpen.

  Is de woordvolgorde dehetzelfde als in Duits?

  Tot ziens!

  Mijn eerste Nederlandse woorden!

  Gisteren begon ik Nederlands te ("zu" is Duits) leren. Ik heb altijd Nederlands willen leren, omdat mijn Oma Nederlands is. Zij groeide op in Friesland op, maar nu woont zij in London met ons(maar nu woont zij met ons in Londen" klinkt beter). Waarschijnlijk lijkt mijn Nederlands op Duits: ik was vorig jaar in Bremen, en daarom heb ik Duits geleerd. Ik hoop desondanks dat jullie mij kunnen (andersom dus!) begrijpen.

  Is de woordvolgorde hetzelfde als in Duits?

  Tot ziens!

   

  Het is makkelijk je te begrijpen, en Nederlands vanuit Duits leren is veel makkelijker dan vanuit het Engels!

  En het kan inderdaad erg op Duits lijken..Toch zijn er altijd verschillen.

  Succes!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More