Site Feedback

begrijpen- correcties zijn welkom

 

Begrijpen- correcties zijn welkom

Hoewel ik begrijp Nederlands, heb ik liever nu in het Engels te spreken. Dan ben ik zeker dat ik zal je niet fout begrijpen.

Dit is de zin dat ik meestal gebruik. Wanneer een Nederlander wil met mij Nederlands praten, ik probeer hij in het Nederlands antwoorden, maar na 10 minuten, de woorden en de zinnen worden meer moeilijk en ik begon met hij fout begrijpen.
Wat is de beste manier om mijn Nederlands gesprek te verbeteren.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Begrijpen- correcties zijn welkom

  Hoewel ik Nederlands begrijp, zou ik liever nu in het Engels te spreken. Dan ben ik er zeker van* dat ik je zal  niet fout begrijpen.

  Dit is de zin die ik meestal gebruik. Wanneer een Nederlander met mij Nederlands wil praten, probeer ik hem hij* in het Nederlands te antwoorden, maar na 10 minuten, worden de woorden en de zinnen  meer moeilijker en begon ik hem met hij fout te begrijpen.
  Wat is de beste manier om mijn gespreksvaardigheid/vloeiendheid/spreekvaardigheid in het Nederlands te verbeteren? (Het zijn een beetje ingewikkelde woorden, maar "vloeiendheid" is wel de beste, denk ik.)
  Alternatief: Wat is de beste manier om mijn Nederlands te verbeteren? Wat is de beste manier om

   

  *Verschillende opties:

  -Zeker zijn van *iets*. --> Ik ben er zeker van dat ik je kan helpen.

  *"Ik antwoord hij" zou in het Engels zijn als: I answer he. Ik weet niet of je Engels spreekt, als wel, dan hoor je vast wel dat dit ook niet klopt. :)

  -*iets* zeker weten. --> Ik weet zeker dat ik je kan helpen.

  Dan zal ik nu mijn best doen je vraag te beantwoorden.

  Je moet eigenlijk doen wat je hoort te doen bij het leren van welke taal dan ook. Probeer het zo vaak mogelijk te spreken, ook al loopt het gesprek dan misschien niet zo goed.. je hebt oefening nodig. Desnoods kun je de andere persoon vragen geduld voor je te hebben. Verder is het aan te raden om zoveel mogelijk bezig te zijn met de taal: luister naar Nederlandse muziek, kijk het nieuw, bekijk andere Nederlandse tv-programma's, lees de krant of andere boeken in het Nederlands.. en natuurlijk regelmatig iets in het Nederlands te schrijven (op Italki bijvoorbeeld).
  Het draait er gewoon om dat je zoveel mogelijk, op regelmatige basis, met het Nederlands bezig bent.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More