Site Feedback

Minun tavallinen päivä.

Tänään minä kerron minun tavallista päivästä.
Herään yhdeksältä vai kymmeneltä, kun herätyskello soi. Menen ensin suihkuun ja teen aamupalaa. Tavallisesti syön voileipää ja juon vain kahvia. Sitten minä kävelen koiran kanssa. Lähden musiikillinen ammattikouluun kello 10.30 (puoli yksitoista). Olen koulussa noin kolme tuntia, mutta joskus olen täällä yksi vai viisi tuntia. Menen kotiin heti kun oppituntit loppuvat. Kotona minä soitan pianoa ja opiskelen suomea. Minä menen nukkumaan kello 12.
Viikonloppuna minä urheilen poikaystävän kanssa. Me pelaamme pöytätennistä vai biljardia. Joskus katsomme elokuvaa. Valitettavasti viikonloppuna minä myös täytyn soittaa pianoa.
Mutta nyt olen lomalla. Minä katson monta elokuvaa, esimerkiksi, uusi "Sherlock". Se on kiva!
Minä myös luen kirjaa. Nyt luen Hugo "Pariisin Notre-Dame".

Share:

 

1 comment

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  A couple of things I want to touch on:

  Sitten minä kävelen koirani (you could also say 'Sitten minä kävelytän koiraani.' 'kävelyttää' is the verb for walking something) kanssa. Viikonloppuna minä urheilen poikaystäväni kanssa.

   

  Minä katson monta elokuvaa, esimerkiksi, uusi "Sherlock". Se on kiva! (I'm not sure which tense you meant to use here, if it was the perfect tense, it should be "(Minä) olen katsonut monta elokuvaa, esimerkiksi uuden Sherlockin. Se oli kivaa! (or hyvä. Kivaa means that you enjoyed watching the movie, 'hyvä' is that you thought the movie itself was good. If you want to say it in the future tense, you can use the verb 'aikoa': "(Minä) aion katsoa monta elokuvaa, esimerkiksi uuden Sherlockin. Se tulee olemaan(will be) kivaa!")
  Nyt luen Hugon Pariisin Notre-Damea.    (Quotations are generally not necessary if the name is apparent)

   

  And as Marina said, no need to worry about the possessive suffixes, they are only really required in formal writing, schoolwork, essays and such.

   

  I forgot to correct this sentence:

  Me pelaamme pöytätennistä tai biljardia.

   

  (see comment on the use of "vai" and "tai")

   

  As you know I'm not Finnish but I'll try to correct the most evident mistakes! ;))

   

  Minun tavallinen päiväni.

  Tänään minä kerron minun tavallisesta päivästäni.
  Herään yhdeksältä tai kymmeneltä, kun herätyskello soi. Menen ensin suihkuun ja teen aamupalaa. Tavallisesti syön voileipää ja juon vain kahvia. Sitten minä kävelen koiran kanssa. Lähden musiikilliseen ammattikouluun kello 10.30 (puoli yksitoista). Olen koulussa noin kolme tuntia, mutta joskus olen täällä yksi tai viisi tuntia. Menen kotiin heti kun oppitunnit loppuvat. Kotona minä soitan pianoa ja opiskelen suomea. Minä menen nukkumaan kello 12.
  Viikonloppuna minä urheilen poikaystävän kanssa. Me pelaamme pöytätennistä vai biljardia. Joskus katsomme elokuvia. Valitettavasti viikonloppuna minun täytyy myös soittaa pianoa.
  Mutta nyt olen lomalla. Minä katson monta elokuvaa, esimerkiksi, uusi "Sherlock". Se on kiva!
  Minä luen myös kirjoja. Nyt luen Hugon "Pariisin Notre-Dame".

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Finnish

  Show More