Site Feedback

Minun koti.

Minä asun Pietarin keskustassa minun perheenni kanssa. Meidän asunnossa on kaksi huoneet ja keittiö.
Asunto on ensimmäisessa kerroksessa ja ei ole terassi. Kerron ensin minun makuuhuoneestani. Sinä voit nähdä täällä piano, sänky ja papukaija lintuhäkissä oikealla. Vasemmalla on kaksi vaatekaappia, työpöytä ja kirjahyllyt. Pöydällä on tietokone, pöytälamppu ja monta oppikirjaa. Huonekalut huoneessani on vaaleanruskea ja piano on musta. Huoneen keskustassa, ikkunalta on myös pöytä. Nyt kuusijuhla on tässä pöydässä.
Kahdessa huoneessa minun vanhemmat ja sisko asuvat. Tämä huone on myös olohuone. Huoneessa on sohva, vaatekaapet ja kirjahyllyt, lapsen sänky ja lelulaatikko, televisio ja tietokone. Tällä on monta lelua!
Huoneet ovat valoisa ja kodikas. Toinen huone on isompi kuin minun.
Keittiö on pieni. Siksi minä syön minun huoneessa. Me vain teemme ruokaa keittiössä. Keittiössä on ruokapöytä, hella ja uuni, mikroaaltouuni ja myös pesukone. Keittiöltä on vessa.
Asunnossa ei ole eteinen. Se on liian pieni, minä en voi sanoa, mitä se on eteinen.
Meidän asunto ei ole iso, mutta minä pidän siitä. Olen onnellinen asua keskustassa, koska matka ammattikouluun ei ole pitkä ja minä voin käydä kauppaan tai konserttitaloon nopeasti.

Share:

 

3 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Minun kotini.

  (Minä) asun Pietarin keskustassa (minun) perheeni kanssa. (Meidän) asunnossamme on kaksi huonetta ja keittiö.
  Asunto on ensimmäisessa kerroksessa ja siinä ei ole terassia. Kerron ensin (minun) makuuhuoneestani. Sinä voit nähdä täällä (While the you-subject/passive is used in everyday speech, I believe it's technically not a part of the Finnish grammar) Siellä on piano, sänky ja papukaija lintuhäkissä oikealla. Vasemmalla on kaksi vaatekaappia, työpöytä ja kirjahyllyt. Pöydällä on tietokone, pöytälamppu ja monta oppikirjaa. Huonekalut (huoneessani) ovat vaaleanruskeita ja piano on musta. Huoneen keskellä, ikkunan vieressä on myös pöytä. Nyt kuusijuhla (not sure what you meant by this) on tässä pöydässä.
  Kaksi muuta huonetta ovat(minun) vanhempieni ja siskoni (You don't really "live" in a room, usually) Tämä huone (which room) on myös olohuone. Huoneessa on sohva, vaatekaapit ja kirjahyllyt, lapsen sänky ja lelulaatikko, televisio ja tietokone. Täällä on monia leluja! (I think it should be like this, but 'monta lelua' would in my opinion be acceptable)
  Huoneet ovat valoisia ja kodikkaita. Toinen huoneista on isompi kuin minun. ('Toinen huone' would be perfectly fine in spoken language)
  Keittiö on pieni. Siksi minä syön (minun) huoneessani. Me vain teemme ruokaa keittiössä. Keittiössä on ruokapöytä, hella ja uuni, mikroaaltouuni ja myös pesukone. Keittiössä on vessa.
  Asunnossa ei ole eteistä. Se on liian pieni, (minä) en voi kutsua sitä eteiseksi.
  (Meidän) asuntomme ei ole iso, mutta (minä) pidän siitä. Olen onnellinen saadessani asua keskustassa, koska matka ammattikouluun ei ole pitkä ja (minä) voin käydä kaupassa tai konserttitalolla nopeasti.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Finnish

  Show More