Site Feedback

een verhaal - derde deel

 

Downtime - 9de tot 15de December

De weekend was voorbij en Juliette moest voor haar volgende week in haar baan concentreren. Ze wilde alles perfect te doen voor een snelle stijging in de diplomatieke hiërarchie. Ze had al het voordeel dat ze de kleindochter van Sir William Graham was. Daarom was ze veel beter dan de andere junioren in de Britse PERM-REP behandeld en hebben ze een aantal privileges die anderen niet hadden. Ze kreeg, bijvoorbeeld, een chauffeur en een groter bureau dan die van haar collegas. Bovendien had John Pinewood, de vriend van Sir Graham die Juliette heeft geïnterviewd en geselecteerd voor de baan, de mogelijkheid om te kiezen in welke afdeling ze zou werken aangeboden. Typische junioren ambtenaren kunnen alleen kiezen voor hun gebied van specialisatie na het eerste jaar, als er leegstand in de gekozen rubriek.

Juliette had over de heel organisatorische systeem van de Britse ambassades geleerd, maar de UK PERM-REP op een ander manier functioneerde. Het was alsof een aantal "mini-ministeries" binnen een enkel gebouw, die de belangen van het land tijdens de vergaderingen van de Europese Unie vertegenwoordigd. In die zin, Juliette moest nog aan dit systeem gewoon zijn. Ze koos ervoor om te werken in de defensie en veiligheidsbeleid. Haar eerste twee weken waren interessant, maar een beetje eentonig. Ze was nog aan alle medewerkers en zijn collega's leren kennen, inbegrepen haar baas Julian, de vertegenwoordiger van haar afdeling. Ze heef voornamelijk bureaucratisch en administratief paperwork werk gedaan, ze voelde zich een stagiair. Zelfs als zorgde ze niet zoveel over het, kreeg ze een beetje gefrustreerd omdat ze “in de actie” wilde beginnen, maar ze kon nog niet de vergaderingen van de Raad van Ministers mee te maken.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Het weekend was voorbij en Juliette moest zich voor haar volgende week op haar baan concentreren.

   

  "zich concentreren"

  een verhaal - derde deel

  Downtime - 9de tot 15de December

  Het weekend was voorbij en Juliette moest voor haar volgende week op haar baan concentreren. Ze wilde alles perfect te doen om snel te kunnen stijgen in de diplomatieke hiërarchie. Ze had al het voordeel dat ze de kleindochter van Sir William Graham was. Daarom was ze veel beter dan de andere junioren in de Britse PERM-REP behandeld en had ze een aantal privileges die anderen niet hadden. Ze kreeg bijvoorbeeld een chauffeur en een groter bureau dan die van haar collega's. Bovendien had John Pinewood, de vriend van Sir Graham die Juliette had geïnterviewd en geselecteerd voor de baan, haar de mogelijkheid gegeven om te kiezen in welke afdeling ze zou gaan werken. Typische junioren ambtenaren kunnen alleen kiezen voor hun gebied van specialisatie na het eerste jaar, en als er vacatures zijn in de gekozen afdeling.

  Juliette had over het complete organisatorische systeem van de Britse ambassades geleerd, maar de UK PERM-REP functioneerde op een ander manier. Het was alsof er een aantal "mini-ministeries" binnen een enkel gebouw waren, die elk de belangen van het land tijdens de vergaderingen van de Europese Unie vertegenwoordigden. In die zin moest Juliette (zeker) nog aan dit systeem wennen. Ze koos ervoor om te werken in de afdeling Defensie en Veiligheidsbeleid. Haar eerste twee weken waren interessant, maar een beetje eentonig. Ze was nog alle medewerkers en haar collega's aan het leren kennen, waaronder ook haar baas Julian, de vertegenwoordiger van haar afdeling. Ze had (tot nog toe) voornamelijk bureaucratisch en administratief papierwerk gedaan, ze voelde zich een stagiair. Al gaf ze er niet zo veel om, ze was toch een beetje gefrustreerd omdat ze actie wilde, maar ze kon nog niet de vergaderingen van de Raad van Ministers bijwonen.

   

  1. Een "een mogelijkheid aanbieden" is niet fout. 

  2. Ik moest een beetje raden wat je bedoelde w.b. de vrijstand. Het leek me dat het bestaan van vacatures een extra vereiste was, dus heb ik "en" ingevoegd.

  3. na "maar" volgt normale zinsvolgorde.

  4. Je zou "de afdeling" kunnen weglaten, maar dan is het minder duidelijk dat het een afdeling betreft

  5. "al gaf ze er niet zo veel om", "al maakte ze zich er niet zo druk over"

  6. "omdat ze actie wilde". Lekker kort, en goed Nederlands. Ook een optie: "want ze voelde zich klaar voor actie". Als je zegt "want ze voelde zich klaar om in actie te komen" dan lijkt dit meer op dat wat zij wil doen onderdeel is van een groter "actie-plan", als een voetballer tijdens een voetbalwedstrijd.

  , of een soort spion die zich eerder stil hield. Iemand met een duidelijke missie.

  7. "zeker" en "tot nog toe" leken me op deze plekken de tekst wat vloeiender en duidelijker maken.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More