Site Feedback

Spolne uloge

Mislim da idealna obitelj ima dva stupa. Bračni par bi trebao donositi odluke zajedno. A više ne možemo reći da su neke odluke ženske a druge muške. Dakle, više ne mora biti žena koja čuva djecu. To može i muškarac. Takve standardne spolne uloge postaju sve rjeđe. Prije je muškarac uvijek zaradio novac, dok je žena vodila domaćinstvo. Danas zarađuju žene sve više novca pa ponekad ima smisla da muškarac ostaje kod kuće i čuva djecu. Glavni uzrok ovih promjena je sve veća spolna jednakost u modernom društvu. Ta promjena je spora i nezavršena, ali situacija je definitivno bolja nego u prošlosti.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Spolne uloge

  Mislim da idealna obitelj ima dva stupa. Bračni par bi trebao donositi odluke zajedno. Više ne možemo reći da su neke odluke ženske, a druge muške. Dakle, žena više ne mora biti ta koja čuva djecu. To može i muškarac. Takve standardne spolne uloge postaju sve rjeđe. Prije je muškarac uvijek zarađivao novac, dok je žena vodila domaćinstvo. Danas žene zarađuju sve više novca pa ponekad ima smisla da muškarac ostaje kod kuće i čuva djecu. Glavni uzrok ovih promjena je sve veća spolna jednakost u modernom društvu. Ta promjena je spora i nezavršena, ali situacija je definitivno bolja nego u prošlosti.

  Spolne uloge

  Mislim da idealna obitelj ima dva stupa. Bračni par bi trebao (ili trebao bi) donositi odluke zajedno. (A)* više ne možemo reći da su neke odluke ženske,** a druge muške. Dakle, više ne mora biti žena ta koja čuva djecu. To može i muškarac. Takve standardne spolne uloge postaju sve rjeđe. Prije je muškarac uvijek zaradio zarađivao novac (ili Prije je muškarac bio taj koji je zarađivao novac), dok je žena vodila domaćinstvo. Danas zarađuju žene sve više novca pa ponekad ima smisla da muškarac ostaje (ili ostane) kod kuće i čuva djecu. Glavni uzrok ovih promjena je sve veća spolna jednakost u modernom društvu. Ta promjena je spora i nezavršena, ali situacija je definitivno bolja nego u prošlosti.

   

  * (A) - može i bez A.

  ** prije "a" ide zarez (,).

   

  Odlično. Kao i inače.

   

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Croatian

  Show More