Site Feedback

Az Új Szó

Gyakran és szívesen olvasom az „Új Szó”-t. Az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű napilap. Nem olvasom rendszeresen, mert nem járatom. Évente egyszer meglátogatom a szlovákiai ismerőseimet, és tőlük rendszeresen kapok egy nagy csomag régi újságot, melyet aztán otthon lassan átveszek. Az előrehaladás nem szédületes, mert időnként szótárt kell használnom. Ilyen módon szerzett „újdonságok” természetesen már nem a legfrissebbek, de néha mégis érdekesek. A legfrissebb híreket lehet végül a Világhálón megállapítani.

Persze, minden kezdet nehéz, és ilyen volt szintén az első megismerkedésem ez az újsággal. Amikor először kezembe vettem (kb. ötven évvel ezelőtt), csak a „Világ proletárjai, egyesüljetek” szóló feliratot tudtam megfejteni, mivelhogy ez a felirat a proletár nemzetközileg ismerős kifejezést tartalmazza. Mostanában az említett feliratot már nem használják, de azért színes változatban jelenik meg az újság, és a külalakja kellemesen hat az olvasóra. A sokoldalú tartalmából majdnem mindenki valamely érdekes témát választhat.
Pavel, 2014. február 22-e

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Az Új Szó

  Gyakran és szívesen olvasom az „Új Szó”-t. Az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű napilap. Nem olvasom rendszeresen, mert nem járatom. Évente egyszer meglátogatom a szlovákiai ismerőseimet, és tőlük rendszeresen kapok egy nagy csomag régi újságot, melyet aztán otthon lassan átveszek. Az előrehaladás nem szédületes, mert időnként szótárt kell használnom. Az ilyen módon szerzett „újdonságok” természetesen már nem a legfrissebbek, de néha mégis érdekesek. A legfrissebb híreket lehet végül a Világhálón lehet megállapítani  megtalálni/fellelni.

  Persze, minden kezdet nehéz, és ilyen volt szintén az első megismerkedésem ezzel az újsággal is. Amikor először kezembe vettem (kb. ötven évvel ezelőtt), csak a „Világ proletárjai, egyesüljetek” szóló feliratot tudtam megfejteni, mivelhogy ez a felirat a proletár nemzetközileg ismerős kifejezést tartalmazza. Mostanában az említett feliratot már nem használják, de azért színes változatban jelenik meg az újság, és a külalakja kellemesen hat az olvasóra. A sokoldalú tartalmából majdnem/szinte mindenki választhat/tud választani valamely egy-egy érdekes témát magának. választhat.
  Pavel, 2014. február 22.

   

  Kedves Pavel!

   

  Csatlakozom az előttem szólóhoz, valóban lenyűgöző a magyartudása! Szerintem sok magyar anyanyelvű megirigyelhetné!:) Csak így tovább:)

   

  Krisztina

  Az Új Szó

  Gyakran és szívesen olvasom az „Új Szó”-t. Az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű napilap. Nem olvasom rendszeresen, mert nem járatom. Évente egyszer meglátogatom a szlovákiai ismerőseimet, és tőlük rendszeresen kapok egy nagy csomag régi újságot, melyet aztán otthon lassan átveszek. Az előrehaladás nem szédületes, mert időnként szótárt kell használnom. Az ilyen módon szerzett „újdonságok” természetesen már nem a legfrissebbek, de néha mégis érdekesek. A legfrissebb híreket lehet végül a Világhálón lehet megállapítani.

  Persze, minden kezdet nehéz, és ilyen volt szintén az első megismerkedésem ezzel az újsággal. Amikor először kezembe vettem (kb. ötven évvel ezelőtt), csak a „Világ proletárjai, egyesüljetek” szóló feliratot tudtam megfejteni, mivelhogy ez a felirat a proletár nemzetközileg ismerős ,,proletár" kifejezést tartalmazza. Mostanában az említett feliratot már nem használják, de azért színes változatban jelenik meg az újság, és a külalakja kellemesen hat az olvasóra. A sokoldalú tartalmából majdnem mindenki valamely érdekes témát választhat.
  Pavel, 2014. február 22-e

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Hungarian

  Show More