Site Feedback

ћу се преселити у Србију

Дакле, изгледа да ускоро ћу се преселити у Србију. После неколико година учења руски, а недавно је у потрази за рад у Русији, нашао сам посао у Србији ....? Врста чудно.

Веома сам узбуђен да има нови посао, и да имају прилику да пробају и науче нови језик. Срећом српски и руски су некако слични, али ја и даље имам пуно тога да научи. Појмова из речника изгледа увек да буде главни изазов за мене.

Трудим се да редовно пишем нешто ново у српском, можда не сваки дан, али довољно често. Данас је први Пеице писања:)

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Ја ћу се преселити у Србију (or even better: Преселићу се у Србију)

  Дакле, изгледа да ћу се ускоро ћу се преселити у Србију. После неколико година учења руског и, а недавно сам је у потрази за радом (Ok, but I'd say: "послом")  у Русији, нашао сам посао у Србији ....? Врста Веома (врло - very, врста - kind of something) чудно.

  Веома сам узбуђен зато што (or "jер" ) да имам нови посао , и јер да имам  ју прилику да пробам ју и научим е нови језик. Срећом, српски и руски су некако слични, али ја и даље имам пуно тога да научим. Појмови а из речника изгледа увек да ће бити буде главни изазов за мене.

  Трудим се да редовно пишем нешто ново на у српском, можда не сваки дан, али довољно често. Данас је први Пеице (What does "пеице" mean. I don't understand) писања:)

   

  Ја хоћу ДА...  - I want TO ...

  Ја мислим ДА, ...  - I think THAT ....

  Ја желим ДА ...  - I wish TO  .... 

  Ја радим ДА ...  - I work TO ... 

  Ја волим ДА ....  - I love TO ... 

  but 

  Ја сам узбуђен ЗАТО ШТО .... - I am excited BECAUSE .... 

  Ја сам срећан зато што ....  - I am happy because ....

  Ја сам љут зато што ...  - I am angry because ....

  Future tense: 

  Personal pronoun (I, you, he, she, it, we, you , they) + verb to be in future tense (ћу, ћеш, ће, ћемо, ћете, ће) + infinitive

  Ја ћу певати, плесати, учити, ... 

  Ти ћеш певати, плесати, учити, ... 

  Он, она, оно ће певати, плесати, учити, ...

  Ми ћемо певати, плесати, учити, ....

  Ви, ви ћете певати, плесати, учити, ...

  Они,оне,она ће певати, плесати, учити, ....

  певати, плесати, учити - to sing, to dance, to learn 

  If you need any help, please feel free to contact me. I'll be so glad to help you. 

  Преселићу се у Србију

  Дакле, изгледа да ћу се ускоро преселити у Србију. После неколико година учења руског, недавно сам у потрази за послом у Русији, заправо нашао посао у Србији .... Заиста чудно.

  Веома сам узбуђен што имам нови посао и што имам прилику/што сам у прилици да научим нови језик. Срећом српски и руски су некако слични, али ја и даље имам пуно тога да научим. Појмови из речника ће изгледа бити главни изазов за мене.

  Трудим се да редовно пишем нешто ново на српском, можда не сваког дана, али довољно често.

  Данас је први покушај писања:)

  ћу се Преселићу се у се у Србију (1)

  Дакле, изгледа да ћу ускоро ћу да се преселим (2) ( да ћу се ускоро преселити )(3)  у Србију. После неколико година учења руског (4) и, а недавно сам је у потрази за радом (5) у Русији, пронашао сам посао у Србији ....? Врло чудно.

  Веома сам узбуђен да имам (6)  нови посао, и да имам (7)  прилику да пробам  (8) и научим (9) нови језик. Срећом српски и руски су некако слични, али ја и даље имам пуно тога да научим (10). Појмови (11) из речника изгледа да ће (12) увек да буду (13) главни изазов за мене.

  Трудим се да редовно пишем нешто ново на (14) српском, можда не сваки дан, али довољно често. Данас је први покушај (15) Пеице (?)писања:)

   

  (1) Ред речи. (2) Футур 1. лице синг. (3) Боља варијанта. (4) Генитив. (5) Инструментал. (6) 1. лице синг. (7)  1.лице синг. (8) = (7), (9) = (7), (10) = (7), (11) Номинатив. пл. (12) Футур, 3. лице пл. (13) = (12). (14) Одговарајући предлог. (15) Покушај (?).

   

  Дакле, изгледа да ћу ускоро да се преселим у Србију. После неколико година учења руског, пронашао сам посао у Србији. Врло  чудно.

  Веома сам узбуђен да имам нови посао и да имам прилику да пробам и (да) научим нови језик. језик . Срећом руски и српски су некако слични, али ја и даље имам пуно тога да научим. Појмови из речника изгледа да ће да буду главни (највећи) изазов за мене. Трудим се да редовно пишем нешто ново на српском. Можда не сваки дан, али довољно често. данас је први покушај писања.

  Lewis, if you need some help, just let me know. O.K. ?

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Serbian

  Show More