Site Feedback

boeken

Vandaag ga ik iets over boeken shrijven. Ik heb net een boek lezen geeindigd (?). Normaal lees ik boeken dat grappig zijn of horror stories. Maar een paar weken geleden had ik zin in een romance. Ik zocht iets op de Internet en ik heb een autor gevonden dat ik had niet gekend. John Green. Nu heb ik twee boeken door hem gelezen. De eerste, Paper Towns, was over een jongen dat verliefd was op een meisje dat hij kende sinds hij klein was. Het was echt leuk! Niet een typische romance, maar nog steeds mooi. Intelligente en grappige op hetzelefde moment. Maar gisteren heb ik een ander boek gelezen. The Fault in Our Stars. Wat een boek! Droevig, maar ook een beetje grappig en echt mooi. En deze nacht heb ik over het gedromen. Dat is hoe je weet dat het boek goed was, denk ik! Het is in je gedachten lang nadat je het eindt.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  boeken

  Vandaag ga ik iets over boeken schrijven. Ik heb net een boek lezen geeindigd (?). Normaal lees ik boeken die dat grappig zijn of horror stories. Maar een paar weken geleden had ik zin in een roman romance. Ik zocht iets op het de internet en ik heb een auteur (of schrijver) autor gevonden die dat ik had niet kende gekend. John Green. Nu heb ik twee boeken van door hem gelezen. Het De eerste, Paper Towns, gaat was over een jongen die dat verliefd was op een meisje dat hij kende sinds hij klein was. Het was echt leuk! Niet een typische roman romance, maar nog steeds mooi. Intelligente en grappige op hetzelfde hetzelefde moment. Maar gisteren heb ik een ander boek gelezen. The Fault in Our Stars. Wat een boek! Droevig, maar ook een beetje grappig en echt mooi. En deze nacht heb ik er over het gedroomd gedromen. Dan Dat is hoe je weet je dat het boek goed was, denk ik! Het is in je gedachten lang nadat je het uitgelezen hebt eindt.

   

  ---

  1. "Dat" gebruik je bij onzijdige woorden. In de overige gevallen (mannelijk, vrouwelijk, meervoud) gebruik je "die"

  - de man die daar loopt, is mijn broer.

  - de vrouw die daar zit, is heel aardig.

  - Het boek dat daar ligt, is heel spannend.

  - De boeken die zij gelezen heeft, zijn heel interessant. 

   

  2. Bij "romance" denk ik aan een verhouding.

  - Hij had een romance met zijn secretaresse.

   

  3. In plaats van hetzelfde moment kan je ook zeggen tegelijkertijd


  4. Het woordje "er" is toegevoegd omdat het verwijst naar het boek.

  - Gisteravond zag ik een horrorfilm. Ik heb er slecht van geslapen.

  Het woordje "er" zul je vaak zijn tegen gekomen. De betekenis is lastig uit te leggen. Soms verwijst het ergens naar en heeft het een betekenis maar regelmatig heeft het geen betekenis en gebruikt men het op een zin beter te laten lopen. In het Engels zou je het soms kunnen vertalen met there maar niet altijd.

   

  5. "Uitgelezen" betekent dat je het hele boek heb gelezen.

  - Ik heb het boek eindelijk uitgelezen

   

  Uitgelezen betekent ook ideaal bij situaties.

  - Hij had een uitgelezen mogelijkheid om te winnen --> Situatie was voor hem ideaal om te winnen.

  - Mijn collega komt uit Nederland. Dat is een uitgelezen gelegenheid om je Nederlands te verbeteren.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More