Site Feedback

Noutate despre durata de exploatare a clădirilor (corectați, vă rog, greșelile).

Cred că mulții din noi au auzit despre căderea balcoanelor, într-o casă de locuit din sectorul Buiucani. În legătura cu acest caz la consiliul orășenesc, care se petrece la Primaria, a fost ridicată întrebare despre clădirile de locuit vechi. După normative în construcții fiecare clădire are durata sa de exploatare. Casele în care noi locuim au durata de exploatare 50 de ani. De exemplu, casele vechi cu 5 etaje din sectorul Râșcanovca, construite din panele - termenul lor de exploatare a expirat. E interesant ce a spus primarul nostru. El a spus că Primaria nu poartă răspunderea. Răspunzătorii sunt blocuri administrativi sau cooperative a acestor case. Am fost foarte mirată de această noutate. Eu socot că în primul rănd e totuși jurisdicția primăriei, în al doilea rănd: neapărat trebuie să face ceva cu casele aceste vechi. De exemplu: într-un oraș, peste hotar, a fost problema analogică. Termenul de utilizare a expirat. Casa a fost construită din panele, și specialiștii au demontat-o la bucăți (sau părți din care a fost compusă). Și când s-au uitat înăuntru unei panele - au văzut numai beton. Din cauza timpului plasa metalică s-a distrus complet. I-a mâncat rugină.

Share:

 

2 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Noutate despre durata de exploatare a clădirilor (corectați, vă rog, greșelile).

  Cred că mulții mulţi dintre noi au auzit că, într-o casă din sectorul Buicani, au căzut balcoanele. despre căderea balcoanelor, într-o casă de locuit din sectorul Buiucani. În legătură cu acest caz, la în consiliul orășenesc, care aparţine primăriei localităţii, se petrece la Primaria, a fost ridicată întrebare despre clădirile s-a pus problema clădirilor de locuit vechi. După normative în construcții În conformitate cu legile din domeniul urbanistic, fiecare clădire are durata sa de exploatare. Casele în care noi locuim au durata de exploatare de 50 de ani. De exemplu, termenul de exploatare al caselor vechi... a expirat / pentru casele vechi cu 5 etaje din sectorul Râșcanovca, construite din panele, termenul lor de exploatare a expirat. E interesant ce a spus primarul nostru. El a spus că primaria nu poartă răspunderea pentru acest lucru / nu poartă nicio răspunderea pentru acest lucru. Răspunzătorii sunt blocuri administrativi sau cooperative a acestor case. Răspunzători sunt administratorii blocurilor, ai cooperativelor sau ai caselor. Am fost foarte mirată de această noutate. Eu socot că, în primul rând, e totuși jurisdicția primăriei. În al doilea rând, eu cred că neapărat trebuie neapărat se facă ceva în legătură cu casele acestea vechi. De exemplu, într-un oraș, peste hotar, a fost o problemă analogică asemănătoare. Termenul de utilizare a expirat. Casa a fost construită din panele, și iar specialiștii au demontat-o la în bucăți (sau în părțile din care a fost compusă construită). Și când s-au uitat înăuntrul unei panele, au văzut numai beton. Din cauza trecerii timpului plasa metalică s-a distrus complet. I-a mâncat A fost mâncată de rugină.

   

  E destul de bine, dar trebuie să fiu sincer şi să recunosc că multe pasage nu sună deloc bine în româneşte. Un singur exemplu: într-un oraş, peste hotar. Hotar înseamnă graniţă, dar este un cuvânt care azi nu se prea mai foloseşte. Şi, în orice caz, între oraşe nu există hotare sau graniţe. Numai între ţări există aşa ceva. Singurul meu sfat este să continui să scrii, dar, în paralel, să şi citeşti în româneşte cât mai mult. Fie ziare, pe care le poţi citi gratuit pe internet, fie cărţi, pe care le poţi găsi, probabil, la biblioteca publică a oraşului în care locuieşti.

  Noutate despre durata de exploatare a clădirilor (corectați greșelile, vă rog).

  Cred că mulți dintre noi au auzit despre căderea balcoanelor într-o casă de locuit din sectorul Buiucani. În legătură cu acest caz, la consiliul orășenesc, care se afla petrece la Primărie (a petrece=to party), s-a ridicat problema clădirilor vechi de locuit. După normativele/legile din construcții fiecare clădire are durata sa de exploatare. Casele în care noi locuim au durata de exploatare de 50 de ani. De exemplu, casele vechi cu 5 etaje din sectorul Râșcanovca, construite din panele (what are these?) -au termenul de exploatare expirat. E interesant ce a spus primarul nostru. El a spus că Primaria nu poartă răspunderea. Răspunzători sunt blocurile administrative sau cooperative ale acestor case (I think you meant the people administering them,so then a better phrase may be -Răspunzători sunt administratorii blocurilor sau cooperativelor acestor case). Am fost foarte mirată de această noutate/veste. Eu socot/cred (socot sounds old) că, în primul rând e totuși jurisdicția primăriei, în al doilea rând: neapărat trebuie să se facă ceva cu caselea acestea vechi. De exemplu: într-un oraș, peste hotar, a existat o problemă asemănătoare. Termenul de utilizare a expirat. Casa a fost construită din panele și specialiștii au demontat-o în bucăți (sau părțile din care a fost compusă). Și când s-au uitat înăuntrul unei panele - au văzut numai beton. Din cauza timpului, plasa metalică s-a distrus complet. L-a mâncat rugină.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More