Site Feedback

Letter to a friend suggesting a holiday plan

Zdravo Miloš!

Da li si ti slobodan u junu ? Ja baš hoću da idem u Srbiju i u Crnu Goru, i ako ti si slobodan, možeš da ideš s mnom. Ja studiram sada na univerzitetu i imam mnogo togo raditi, a raspust počne na kraju maja i on traje tri mesaca. Prvo, želim da se odmorim kod kuće sa roditeljima, a onda možemo da putujemo iz Londona u Beograd avionom. Na žalost, mislim da karte za avion su skupe, ali ja sam slušao da kada ćemo da stiđemo, sve je jeftno. Mislim da ima letovi svakog dana u Beograd osim nedeljom, a kakav je dan koji ti odgovara? Ako letimo trećeg juna, to mi odgovara.

U Beograd, nam treba da nađem hotel, možda preko putničke agencije. Treba da boravimo u polupansionom hotelu gde se služe doručak, zato što nam bude suviše skupo da uvek jedemo u restoranima. Moramo da nađemo hotel sa bazenom, zato što volim da kupam se i Beograd ne se nalazi blizu mora. Znam da tebe zanimaju istorijia i kultura, tako možemo da posetimo trvđavu Kalemegdana, Trg Republike i Narodni muzej. Mislim da ćemo provesti deset dani u glavnom gradu i onda želim da idem na planinu.

Ima lepih planina u Srbiji računajući jednu koja se zove Kopaonik, nacionalni park koji se nalazi na jugu Beograda. Moj drug je posetio Kopaonik prošle godine, i on mi je rekao da, iz Beograda, možemo da idemo tamo vozom i putovanje traje tri sata. Možemo da uzemo spavaći koli, zato što više volim da putujem preko noći, pošto danju mi je dosadno da putujem. Kopaonik ima lepe prirode i ceo kraj je pun gustih šuma, divnih potoka i planinskih staza. Dodatno, možemo da idemo na izlet u Vrnjačku Banju i videmo manastire, koji se nalaze oko Kopaonika.

Posle togo, kako mi ćemo otić Kopaonik, možemo da idemo u Crnu Goru zato što uvek želim da idem tamo. Kad budemo tamo, ćemo moći da se sunčati na plaži i kupati u more, pošto mislim da bude lepo vreme i ja sam pravdi čovek na more! Ipak, ako bude palada kiša ili ako nam bude dosadno, ćemo da posetiti Podgoricu, glavni grad Crne Gore.

Znam da ti treba da se vratiš do kraja mesaca, tako možemo da otođemo iz Crne Gore dvadeset sedmog juna. Nisam siguran kada ti odgovora, tako sam kupio otvoren povratak.

Nadam se da ćeš ići sa mnom!
Do viđenje

Stuart!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Letter to a friend suggesting a holiday plan

  Zdravo Miloše!

  Da li si slobodan u junu? Hoću da idem u Srbiju i u Crnu Goru, i ako si slobodan, možeš da ideš samnom. Studiram sada na univerzitetu i imam mnogo da radim, a raspust počinje na kraju maja i traje tri mesaca. Prvo, želim da se odmorim kod kuće sa roditeljima, a onda možemo da putujemo iz Londona u Beograd avionom. Na žalost, mislim da su karte za avion skupe, ali sam čuo  kada stignemo da će biti jeftino. Mislim da ima letova svakog dana u Beogradu osim nedeljom, koji dan ti odgovara? Ako budemo leteli trećeg juna, to ce mi odgovarati.

  U Beogradu,treba da nađem hotel, možda preko putničke agencije. Treba da boravimo u polupansionom hotelu gde se služi doručak, zato što nam je suviše skupo da uvek jedemo u restoranima. Moramo da nađemo hotel sa bazenom, zato što volim da se kupam i Beograd ne se nalazi blizu mora. Znam da tebe zanima istorija i kultura, tako možemo da posetimo tvrđavu Kalemegdan, Trg Republike i Narodni muzej. Mislim da ćemo provesti deset dana u glavnom gradu i onda želim da idem na planinu.

  Ima lepih planina u Srbiji računajući jednu koja se zove Kopaonik, nacionalni park koji se nalazi na jugu Beograda. Moj drug je posetio Kopaonik prošle godine, i on mi je rekao da, iz Beograda, možemo da idemo tamo vozom i putovanje traje tri sata. Možemo da uzemo spavaća kola, zato što više volim da putujem noću, pošto danju mi je dosadno da putujem. Kopaonik ima lepe prirode i ceo kraj je pun gustih šuma, divnih potoka i planinskih staza. Dodatno, možemo da idemo na izlet u Vrnjačku Banju i vidimo manastire, koji se nalaze oko Kopaonika.

  Posle toga, kada odemo sa Kopaonika, možemo da idemo u Crnu Goru zato što uvek želim da idem tamo. Kad budemo tamo,  moći ćemo  da se sunčamo na plaži i kupamo u moru, pošto mislim da će biti lepo vreme a ja sam pravi čovek za more! Ipak, ako bude palada kiša ili ako nam bude dosadno,posetićemo Podgoricu, glavni grad Crne Gore.

  Znam da ti treba da se vratiš do kraja mesaca, tako da možemo da se vratimo iz Crne Gore dvadeset sedmog juna. Nisam siguran kada ti odgovora, tako da sam kupio otvoren povratak.

  Nadam se da ćeš ići sa mnom!
  Do viđenja!

  Stuart!

  Letter to a friend suggesting a holiday plan

  Zdravo Miloše!

  Da li si slobodan u junu? Ja baš hoću da idem u Srbiju i u Crnu Goru, i ako si ti slobodan, možeš da ideš sa mnom. Ja studiram sada na univerzitetu i imam mnogo toga da radim, a raspust počinje na krajem maja i traje tri mesaca. Prvo, želim da se odmorim kod kuće sa roditeljima, a onda možemo da putujemo iz Londona u Beograd avionom. Na žalost, mislim da su karte za avion skupe, ali ja sam slušao da kada sletimo sve je jeftno. Mislim da ima letova svakog dana za Beograd osim nedeljom, a koj dan ti odgovara? Ako letimo trećeg juna, to mi odgovara.

  U Beogradu treba da nam nađem hotel, možda preko putničke agencije. Treba da boravimo u polupansionom hotelu gde se služi doručak, zato što ce nam biti suviše skupo da uvek jedemo u restoranima. Moramo da nađemo hotel sa bazenom, zato što volim da se kupam i Beograd se ne nalazi blizu mora. Znam da tebe zanimaju istorijia i kultura, tako da možemo da posetimo trvđavu Kalemegdana, Trg Republike i Narodni muzej. Mislim da ćemo provesti deset dani u glavnom gradu i onda želim da idem na planinu.

  Ima lepih planina u Srbiji računajući jednu koja se zove Kopaonik, nacionalni park koji se nalazi na jugu Srbije. Moj drug je posetio Kopaonik prošle godine, i on mi je rekao da, iz Beograda, možemo da idemo tamo vozom i putovanje traje tri sata. Možemo da uzemo spavaća kola, zato što više volim da putujem preko noći, pošto mi je danju dosadno da putujem. Kopaonik ima lepe prirode i ceo kraj je pun gustih šuma, divnih potoka i planinskih staza. Dodatno, možemo da idemo na izlet u Vrnjačku Banju i videmo manastire, koji se nalaze oko Kopaonika.

  Posle togo, kako mi ćemo otić na Kopaonik, možemo da idemo u Crnu Goru zato što sam uvek želeo da idem tamo. Kad budemo tamo, ćemo moći da se sunčati na plaži i kupati u more, pošto mislim da bude lepo vreme i ja sam pravdi čovek za more! Ipak, ako bude padala kiša ili ako nam bude dosadno, ćemo da posetiti Podgoricu, glavni grad Crne Gore.

  Znam da ti treba da se vratiš do kraja mesaca, tako možemo da otođemo iz Crne Gore dvadeset sedmog juna. Nisam siguran kada ti odgovora, tako sam kupio otvoren povratak.

  Nadam se da ćeš ići sa mnom!
  Do viđenje

  Stuart!

  Letter to a friend suggesting a holiday plan

  Zdravo Miloše!

  Da li si ti slobodan u junu ? Ja baš hoću želim (is better) da idem u Srbiju i u Crnu Goru, pa ako ti si slobodan, možeš da ideš sa mnom. Ja studiram sada na univerzitetu (this is unnecessarily) i imam mnogo toga da uradim, a raspust počne na kraju  počinje krajem maja i on traje tri meseca. Prvo, želim da se odmorim kod kuće sa roditeljima, a onda možemo da putujemo iz Londona u Beograd avionom. Na žalost, mislim da su karte za avion su skupe, ali ja sam slušao čuo da kada ćemo da je sve jeftino kada stignemo tamo. Mislim da imaju letovi svakog dana u za Beograd osim nedeljom, a kakav je dan koji ti kog dana tebi odgovara/koji dan tebi odgovara? Ako letimo trećeg juna, to mi odgovara mi.

  U Beograd, nam Treba da nađem hotel u Beogradu, možda preko putničke agencije. Treba nam da boravimo u polupansionom hotelu gde se služe doručak, zato što nam bude će nam biti suviše skupo da uvek jedemo u restoranima. Moramo da nađemo hotel sa bazenom, zato što volim da se kupam se, a Beograd ne se ne nalazi blizu mora. Znam da tebe zanimaju istorijia istorija i kultura, tako da možemo da posetimo trvđavu tvrđavu Kalemegdana, Trg Republike i Narodni muzej. Mislim da ćemo provesti deset dana u glavnom gradu, onda želim da idem na planinu.

  Ima lepih planina u Srbiji računajući jednu koja se zove Kopaonik, nacionalni park koji se nalazi na jugu južno od Beograda. Moj drug je posetio Kopaonik prošle godine, i on mi je rekao da iz Beograda možemo da idemo do tamo vozom i da putovanje traje tri sata. Možemo da uzmemo spavaća kol(bad word, better is kamp prikolica) zato što više volim da putujem preko noći, pošto danju mi je dosadno da putujem. Kopaonik ima lepu prirodu i ceo kraj je pun gustih šuma, divnih potoka i planinskih staza. Dodatno, Uz to/takođe (sounds better) možemo da idemo na izlet u Vrnjačku Banju i vidimo manastire, koji se nalaze oko Kopaonika.

  Posle toga, kako mi ćemo otić  kada završimo sa obilaskom Kopaonika, možemo da idemo u Crnu Goru zato što sam oduvek želeo da odem tamo. Kad Dok budemo bili tamo, ćemo moći ćemo da se sunčamo na plaži i da se kupamo u moru, pošto mislim da bude će biti lepo vreme, ja sam pravdi čovek za more! Ipak, ako bude palada padala kiša ili ako nam bude dosadno, ćemo da posetiti posetićemo Podgoricu, glavni grad Crne Gore.

  Znam da ti treba da se vratiš do kraja meseca, tako da (tako da or stoga)možemo da otođemo odemo iz Crne Gore dvadeset sedmog juna. Nisam siguran kada ti odgovora, tako da (tako da or pa) sam kupio otvoren povratak.

  Nadam se da ćeš ići sa mnom!
  Do viđenje  Doviđenja

  Stuart!

  Letter to a friend suggesting a holiday plan

  Zdravo Miloše (#5)!

  Da li si (ti) (unnecessary) slobodan u junu ? Ja baš hoću da idem u Srbiju i u Crnu Goru, i ako si ti si slobodan, možeš da ideš sa mnom. Ja studiram sada na univerzitetu i imam mnogo togo raditi/da radim (better),a raspust počinje (1. per. os početi ) na kraju maja/krajem maja (better) i on traje tri mesaca. Prvo, želim da se odmorim kod kuće sa roditeljima, a onda možemo da putujemo iz Londona u Beograd avionom. Na žalost, mislim da su (words' order) karte za avion su skupe, ali ja sam čuo ( correct ) slušao da kada ćemo da stiđemo, je tamo sve je jeftno (correct construction of the sentence ) . Mislim da ima letova (#2) svakog dana za (correct preposition) u Beograd, osim nedeljom, a koji (#1) kakav je dan koji ti odgovara? Ako letimo trećeg juna, to mi odgovara. ( to bi mi odgovaralo .  (better, Conditional)

  U Beogradu (#7), nam treba da nam (words'order)nađem hotel, možda preko putničke agencije. Treba da boravimo u hotelu sa polupansionom polupansionom hotelu gde se služi (3 pers.) doručak, zato što nam bi nam bilo ( Conditional )bude suviše skupo da uvek jedemo u restoranima. Moramo da nađemo hotel sa bazenom, zato što volim da se (words' orderorder)  kupam se i Beograd se ne se nalazi blizu mora. Znam da tebe zanimaju istorija i kultura, pa/ tako da možemo da posetimo trvđavu Kalemegdana (#4), Trg Republike i Narodni muzej. Mislim da ćemo provesti deset  dana (#2) u glavnom gradu i onda želim da idem na planinu.

  Ima lepih planina u Srbiji, računajući jednu koja se zove Kopaonik, nacionalni park koji se nalazi na južno od/najugu od jugu ( adv. ) Beograda. Moj drug je posetio Kopaonik prošle godine, i on mi je rekao da, iz Beograda, možemo da idemo tamo vozom i putovanje traje tri sata. Možemo da uzemo spavaća kola (#4), zato što više volim da putujem preko noći, pošto danju mi je danju (words'order) dosadno da putujem. Kopaonik ima  lepu prirodu i ceo kraj je pun gustih šuma, divnih potoka i planinskih staza. Dodatno, možemo da idemo na izlet u Vrnjačku Banju i videmo manastire, koji se nalaze oko Kopaonika.

  Posle togo, nakon što obiđemo Kopaonik (correct )kako mi ćemo otić Kopaonik, možemo da idemo u Crnu Goru, zato što uvek želim da idem tamo.(Uvek sam želeo da idem tamo, better) Kad budemo tamo, ćemo moći ćemo da se sunčamo (pl. pers #1)na plaži i kupamo u moru (#7), pošto mislim da će biti/da će da bude (Futur) bude lepo vreme a ja sam pravi čovek za (correct preposition) na more! Ipak, ako bude padala kiša ili ako nam bude dosadno, posetićemo (Futur I) ćemo da posetiti Podgoricu, glavni grad Crne Gore.

  Znam da ti treba da se vratiš do kraja mesaca, tako možemo da odemo (correct)otođemo iz Crne Gore dvadeset sedmog juna. Nisam siguran kada ti odgovora, pa tako sam kupio "otvoren povratak".

  Nadam se da ćeš ići sa mnom!
  Do viđenje

  Stuart!

  Stuart, I am not a langauage teacher, but I think that gave you some help.

  Kamenko

  Letter to a friend suggesting a holiday plan

  Zdravo Miloše!


  Da li si ti slobodan u junu ? Ja baš hoću da idem u Srbiju i u Crnu Goru, i ako ti si slobodan, možeš da ideš sa mnom. Ja studiram sada na univerzitetu i imam mnogo toga da uradim, a raspust počinje na kraju maja i on traje tri mesaca. Prvo, želim da se odmorim kod kuće sa roditeljima, a onda možemo da putujemo iz Londona u Beograd avionom. Na žalost, mislim da su karte za avion skupe, ali ja sam (slušao da kada ćemo da stiđemo) čuo da kada stignemo, sve je jeftno. Mislim da imaju letovi svakog dana za Beograd osim nedeljom, a koji je dan koji ti odgovara? Ako letimo trećeg juna, to mi odgovara.

  U Beograd, treba da nađem hotel, možda preko putničke agencije. Treba da boravimo u polupansionom hotelu gde se služi doručak, zato što (nam bude) će nam biti suviše skupo da uvek jedemo u restoranima. Moramo da nađemo hotel sa bazenom, zato što volim da se kupam, a Beograd se ne nalazi blizu mora. Znam da tebe zanimaju istorija i kultura, tako možemo da posetimo trvđavu Kalemegdana, Trg Republike i Narodni muzej. Mislim da ćemo provesti deset dana u glavnom gradu i onda želim da idem na planinu.

  Ima lepih planina u Srbiji, računajući jednu koja se zove Kopaonik, nacionalni park koji se nalazi na jugu (Beograda) Srbije :). Moj drug je posetio Kopaonik prošle godine, i on mi je rekao da, iz Beograda, možemo da idemo tamo vozom i putovanje traje tri sata. Možemo da uzemo spavaća kola, zato što više volim da putujem preko noći, pošto danju mi je dosadno da putujem. Kopaonik ima lepu prirodu i ceo kraj je pun gustih šuma, divnih potoka i planinskih staza. Dodatno, možemo da idemo na izlet u Vrnjačku Banju i videmo manastire, koji se nalaze oko Kopaonika.

  Posle toga, (kako mi ćemo otić Kopaonik)kada odemo sa Kopaonika, možemo da idemo u Crnu Goru zato što oduvek želim da odem tamo. Kad budemo tamo, moći ćemo se sunčati na plaži i kupati u moru, pošto mislim da će biti lepo vreme i ja sam pravdi (what?XD) čovek na more! Ipak, ako bude padala kiša ili ako nam bude dosadno,  posetićemo Podgoricu, glavni grad Crne Gore.

  Znam da ti treba da se vratiš do kraja meseca, tako možemo da odemo iz Crne Gore dvadeset sedmog juna. Nisam siguran kada ti odgovora, tako da sam kupio otvoren povratak.

  Nadam se da ćeš ići sa mnom!
  Do viđenja

  Stuart!

   

  Are you really coming to Serbia or is this just a practice letter?:)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Serbian

  Show More