Site Feedback

Lite om mig själv

Det är egentligen för länge sedan jag skrev något på svenska och nu ska jag öva lite att skriva svenska. Det enda problemet är jag har inte använt svenskan på länge. Jag bor nämligen på Island och min pojkvän är isländsk. För det mesta pratar vi antingen på engelska eller isländska. Dock morfar hans var svensk och därför kan morsa hans pratar nån svenska med isländsk brytning förstås.

Det var ungefär fem år sedan när jag började att lära mig svenska. Det var för skojs skull och var ingen annan anledning till det. Jag har alltid varit intresserad av språk och alla aspekterna av kulturer som inte är lika min. Då jag studerade på universitet i Berkeley bestämde jag mig att lära mig svenska, alltså tog jag examen från Berkeley i skandinavistik. Ärligen började jag att lära mig finska innan jag pluggade svenska, men det är en lång berättelse som jag kanske berättar nästa gång. I alla fall, när jag studerade på Berkeley, tog jag typ fem språkkurser under tre år: svenska, finska, tyska, ryska, fornisländska. Som du kan se älskar jag språk. Varje semester försöker jag att åka utomlands. För exempel reste jag och sambon till Sverige. Vi tillbringade två veckor i Stockholm och Uppsala, asså vi bodde hos en kompis mamma i Uppsala. Tiden jag spenderade i Sverige är alltid så trevlig och den gången var den första gången jag såg Sverige på vintern. Förrän vintern pluggade jag i Uppsala tre gånger, under tre somrar.

Och nu hamnade jag i Reykjavik och studerar medeltida isländska studier (eller så heter programmet). Nu håller jag på att skriva MA tesen om en handskrift från 1300/1400-talen. Jag lär mig isländska också emellan, men det är så mycket att göra för tesen måste lämnas in i Maj och jag har inte så mycket tid på mig. Ja, jag glömde att säga att jag håller på att lära mig tjeckiska också!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Lite om mig själv

  Det är egentligen för länge sedan jag skrev något på svenska och nu ska jag öva lite att skriva svenska. Det enda problemet är jag har inte använt svenskan på länge. Jag bor nämligen på Island och min pojkvän är isländsk. För det mesta pratar vi antingen på engelska eller isländska. Dock Men hans morfar hans var svensk och därför kan hans morsa hans pratar nån (lite) svenska, med isländsk brytning förstås.

  Det var ungefär fem år sedan när jag började att lära mig svenska. Det var för skojs skull och var det fanns ingen annan anledning till det. Jag har alltid varit intresserad av språk och alla aspekterna av kulturer som inte är lika min. Då jag studerade på universitet i Berkeley bestämde jag mig för att lära mig svenska, alltså tog jag examen från Berkeley i skandinavistik. Ärligen Ärligt talat började jag att lära mig finska innan jag pluggade svenska, men det är en lång berättelse som jag kanske berättar nästa gång. I alla fall, när jag studerade på Berkeley, tog jag typ fem språkkurser under tre år: svenska, finska, tyska, ryska, och fornisländska. Som du kan se älskar jag språk. Varje semester (do you mean semester as in summer vacation or semester as in school semester=termin?) försöker jag att åka utomlands. För Till exempel reste jag och sambon till Sverige. Vi tillbringade två veckor i Stockholm och Uppsala, asså vi bodde hos en kompis mamma i Uppsala. Tiden jag spenderade är (you could say 'spenderade' but it's a anglicism) i Sverige är alltid så trevlig och den gången var den första gången jag såg Sverige på vintern. Förrän Innan den vintern pluggade jag i Uppsala tre gånger, under tre somrar.

  Och nu hamnade jag i Reykjavik och studerar medeltida isländska studier (eller så heter programmet). Nu håller jag på att skriva MA tesen masteruppsats om en handskrift från 1300/1400-talen. Jag lär mig isländska också emellan, men det är så mycket att göra för tesen uppsatsen måste lämnas in i Mmaj och jag har inte så mycket tid på mig. Ja, jag glömde att säga att jag håller på att lära mig tjeckiska också!

   

  Väldigt bra skrivet, intressant att läsa. Det märks att du pluggat svenska länge.

  /Daniel

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More