Site Feedback

Beč – deo 2 – Hundertvaserova kuća

 

Svake godine mnogi turisti dolaze u Beč kako bi gledali poznate znamenitosti grada, kao što su na primer mnogobrojni muzeji, palate, crkve, Lipicanci i slično.
Jedno od najposećenijih mesta je „Hundertvaserova kuća“ (Hundertwasserhaus) koja je bila sagrađena 1980-ih godina i čiji je dizajner bio Fridensrajh Regentag Dunkelbunt Hundertvaser (Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser). Znameniti austrijski umetnik koji je rođen 1928. god. u Beču, nije samo poznat slikar, grafičar i dizajner već je bio i aktivan zastupnik zaštite okoliša.
„Hundertvaserova kuća“ stambena zgrada u vlasništvu grada Beča, puno se razlikuje od drugih zgrada što može da se vidi na prvom pogledu. Fasada je šareno ofarbana i zidovi nisu pravi. U celoj zgradi nema nijedni pravi ugao od 90 stepeni i podovi su neravni. “Neravan pod je divna melodija za noge” rekao je Hundertvaser koji je umro 2000. godine blizu Novog Zelanda na brodu „Kvin Elizabet II“. Krov zgrade je pokrivan tlom, travom i cvećem, drveće raste iz unutrašnjosti i grane se šire kroz prozore.
Hundertvaserova kuća je izazvala mnoge diskusije među ljudima. Neki misle da je ona divna, drugi da je nagrda grada.

Share:

 

3 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Bravo Sina, super si ovo napisala!  Vidim da imaš dobre ispravke, samo bih dodala da su na srpskom konji Lipicaneri:)

  Meni se ova zgrada sviđa, posebna je!

   

   

   

  Beč – deo 2 (2. deo) – Hundertvaserova kuća

  Svake godine mnogi turisti dolaze u Beč kako bi gledali videli (klingt besser) poznate znamenitosti grada, kao što su na primer mnogobrojni muzeji, palate, crkve, Lipicanci (?? Denkst du hier an Tier Pferd oder? Ich weiß nicht :))i slično.
  Jedno od najposećenijih mesta je „Hundertvaserova kuća“ (Hundertwasserhaus) koja je bila sagrađena 1980-ih godina i čiji je dizajner bio ( Du solltest in diesen Satz Perfekt nicht anwenden, dieser Mann ist noch immer Designer dieses Hauses) Fridensrajh Regentag Dunkelbunt Hundertvaser (Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser). Znameniti austrijski umetnik koji je rođen 1928. god. u Beču, nije samo poznat slikar, grafičar i dizajner već je bio i aktivan zastupnik/zagovornik zaštite okoliša okoline.
  „Hundertvaserova kuća“ stambena zgrada u vlasništvu grada Beča, puno se razlikuje od drugih zgrada što se može videti na prvi pogled. da se vidi na prvom pogledu. Fasada je šareno ofarbana (oder nur - fasada je šarena) i zidovi nisu pravi. U celoj zgradi nema nijedan pravi ugao od 90 stepeni i podovi su neravni/ podovi nisu ravni. “Neravan pod je divna melodija za noge”rekao je Hundertvaser koji je umro 2000. godine blizu Novog Zelanda na brodu „Kvin Elizabet II“. Krov zgrade je pokriven / prekriven tlom zemljom, travom i cvećem, drveće raste iz unutrašnjosti i grane se šire kroz prozore.
  Hundertvaserova kuća je izazvala mnoge diskusije među ljudima. Neki misle da je ona divna, drugi da je nagrda ruglo grada.

   

  Dein Serbisch ist prima! Viele Grüße! 

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Serbian

  Show More