Site Feedback

De taal aanwenden

Met mijn studie van de onregelmatige werkwoorden ben ik nog niet veel weer dan de laatse keer, maar ik heb onlangs begonnen de taal regelmatig aantewenden.
Er is een website, genoemd Interpals, waarop je briefvrienden van de hele wereld kan vinden. Daar schrijf ik nu soms met Nederlandse en Vlaamse meisjes boodschapen op Nederlands. Ook met mijn best vriend, wie in Nederland studeert, schrijf ik niet langer op Duits.
Soms is het nog erg moelijk omdat ik vele woorden in het woordenboek moet zoeken, maar ik merk toch wel dat het gemakkelijker gaat dan voor enige weken. Bald zul ik naar Nederland gaan om mijn vriend te bezoeken en ik ben al opgewonden of ik de autochtonen zul verstaan en of ze mij zullen verstaan.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  De taal toepassen aanwenden

  Met mijn studie van de onregelmatige werkwoorden ben ik nog niet veel weer dan de laatste keer, maar ik heb onlangs begonnen de taal regelmatig toe te passen aantewenden.
  Er is een website, genoemd Interpals, waarop je penvrienden briefvrienden van over de hele wereld kan vinden. Daar schrijf ik nu soms met Nederlandse en Vlaamse meisjes boodschappen op in het Nederlands. Ook met mijn beste vriend, wie in Nederland studeert, schrijf ik niet langer in het op Duits.
  Soms is het nog erg moelijk omdat ik vele woorden in het woordenboek moet zoeken, maar ik merk toch wel dat het gemakkelijker gaat dan voor enige weken. Spoedig Bald zal zul ik naar Nederland gaan om mijn vriend te bezoeken en ik ben al opgewonden of ik de autochtonen zal zul verstaan en of ze mij zullen verstaan.

  ---

  Prima tekst met zeer weinig fouten.

  1. Talen zijn onzijdig en als de taal geen onderwerp is gebruik men vaak in het.

  - Hij kan zich goed verstaanbaar maken in het Spaans.

  - Hoe zeg je dit in het Engels?

  - In het Duits zijn er veel naamvallen.

   

  Als een taal wel het onderwerp is zie je geen in het.

  - Duits heeft veel naamvallen.

  - Fins is een moeilijke taal.

   

  2. Zullen is een onregelmatig werkwoord.

  - ik zal

  - jij zult

  - hij zal

  - wij zullen

  - jullie zullen

  - zij zullen

   

  ---

  Een tip: probeer Nederlandse tv zenders te volgen. Radio kan vrij snel gaan maar sommige tv programma's en vooral soaps worden door buitenlanders gebruikt om Nederlands te leren. 

  Door het schrijven met Nederlandse en Vlaamse meisjes zal je de taal nog sneller onder de knie krijgen, zeker als je ze vroeg om je zonodig te verbeteren.

  Er zijn wel 2 opmerkingen:

  1. Nederlanders en Vlamingen gebruiken soms andere woorden of volgorde.

  - [Ned] vast en zeker [Vl] zeker en vast --> [Duits] unbedingt

  - [Ned] mooi [Vl] schoon --> [Duits] schön

  - [Ned] schoon [Vl] proper --> [Duits] sauber

  2. Veel jongeren gebruiken sms-taal.

  - toch --> tog

  - echt --> egt

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More