Site Feedback

Het meisje keek uit het raam.

 

Er was een klein meisje dat Lydia heette. Ze woonde met haar oom in een heel grote stad naast de zee. Elke dag keek ze uit het raam in haar slaapkamer. Als de zon schijnt of de donder klapt, gaan ze nooit buiten. Ze staarde aan de golven wanneer de weer was rustig of stormig. Ze dacht na over waarom de golven waren soms klein en soms wild. Ze zag zwemmers gaat plotseling vermist in de golven. Soms zag ze hun hoofd in andere plek uit het water verschijnen. Ze zag schitterend vogels in de lucht en dood vissen aan de zand. Ze luisterde naar de lang man wie “ijsjes voor kopen” geroepen elke dag.

Ze zat te kijken de hele dag en ging nooit ergens. Ze draaide haar hoofd nooit. Als ze had haar hoofd gedraaid, zou ze het open deur hebben gezien. Als ze de trap had gezien, zou ze gemerkt dat de trap ging naar beneden naar de zee. Als ze naar de zee was geweest, dan had ze meer gezien. Maar nee, deed ze dat niet. Ze is voor altijd door haar klein gedachte gevangen.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Het meisje keek uit het raam.

  Er was een klein meisje dat Lydia heette. Ze woonde met haar oom in een hele heel grote stad aan naast de zee. Elke dag keek ze uit het raam van in haar slaapkamer. Als de zon schijnt of het dondert (of: onweert) de donder klapt, ze gaat gaan ze nooit naar buiten. Ze staarde naar aan de golven wanneer het de weer was rustig of stormachtig stormig was. Ze dacht na over waarom de golven waren soms klein en soms wild waren. Ze zag zwemmers gaat plotseling vermist raken in de golven. Soms zag ze hun hoofd op in andere plek uit het water verschijnen. Ze zag schitterende vogels in de lucht en dode dood vissen op aan de zand. Ze luisterde naar de lange man die elke dag “ijsjes te koop voor kopenroept geroepen elke dag.

  Ze zat te kijken de hele dag te kijken en ging nooit ergens heen. Ze draaide haar hoofd nooit. Als ze had haar hoofd had gedraaid, zou ze de het open deur hebben gezien. Als ze de trap had gezien, zou ze gemerkt hebben dat de trap ging naar beneden naar de zee. Als ze naar de zee was geweest, dan had ze meer gezien. Maar nee, dat deed ze dat niet. Ze is voor altijd door haar kleine gedachte gevangen.

  ---

  Goede tekst.

  Let vooral op de volgorde van de woorden.

   

  Vaste uitdrukkingen

  - staren naar ...

  - te koop --> for sale

  - te huur --> for rent 

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More