Site Feedback

Winkelen in Nederland

Vandaag ben ik in Nederland geweest. In de buurt van de grens is er een groot Outletcentrum waar je goed kan winkelen. De meesten verkopers spreken weliswaar Duits, omdat er vele Duitsen naartoe komen, maar natuurlijk ook wel Nederlands.
Dus heb ik in de winkels verzoekt Nederlands met de verkopers te praten, toch ze hebben mij allemal in het Duits geantwoord. Dat was vanzelfsprekend erg vriendelijk, niettemin zou ik liever Nederlands hebben gepraat.
Anders was het een leuk dagje met mijn gezin. En we hebben ook een paar kledingstuken gevonden die we dringend nodig hadden, bijvoorbeeld een nieuwe sportbroek.

Share:

 

2 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Winkelen in Nederland

   

  Vandaag ben ik in Nederland geweest. In de buurt van/Bij de grens is er een groot/bevindt zich een groot Outletcentrum waar je goed kan winkelen. De meesten verkopers spreken weliswaar Duits, omdat er vele Duitsen veel Duitsers naartoe komen, maar natuurlijk ook wel Nederlands.
  Dus heb iIk heb in de winkels verzoekt geprobeerd Nederlands te spreken met de verkopers te praten, toch ze hebben mij ze allemaal in het Duits geantwoord/gesproken. Dat was vanzelfsprekend erg vriendelijk (van ze), maar (desal)niettemin/toch zou ik liever (zelf in het) Nederlands hebben gesproken gepraat.
  Anders Verder was het een leuk dagje met mijn gezin. En we hebben ook een paar kledingstuken gevonden die we dringend nodig hadden, bijvoorbeeld een nieuwe sportbroek.

  Winkelen in Nederland

  Vandaag ben ik in Nederland geweest. In de buurt van de grens is er een groot Outletcentrum waar je goed kan winkelen. De meesten verkopers spreken weliswaar Duits, omdat er vele Duitsers Duitsen naartoe komen, maar natuurlijk ook wel Nederlands.
  Dus heb ik in de winkels verzocht verzoekt Nederlands met de verkopers te praten, toch ze hebben mij allemaal in het Duits geantwoord. Dat was vanzelfsprekend erg vriendelijk, niettemin zou ik liever Nederlands hebben gepraat.
  Anders was het een leuk dagje met mijn gezin. En we hebben ook een paar kledingstukken gevonden die we dringend nodig hadden, bijvoorbeeld een nieuwe sportbroek.

  ---

  Prima tekst met zeer weinig fouten.

  1. Als meeste een bijvoeglijk naamwoord is, krijgt het geen "n"

  - De meeste verkopers spreken Duits

  - De meeste mensen houden van kaas.

  Als meeste een zelfstandig naamwoord is, krijgt het wel een "n".

  - De verkopers spreken veel vreemde talen. De meesten spreken ook Duits.

  - Veel mensen houden van kaas. De meesten van jonge kaas.

   

  2. 

  - Duitsland (land)

  - Duitser (man)

  - Duitse (vrouw)

  - Duitsers (meervoud)

   

  3. Verzoeken is onregelmatig

  - Ik verzoek -- ik verzocht -- ik heb verzocht

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More