Site Feedback

De woordenschat uitbreiden

De grammatica van een taal te kennen brengt je allen helemal niets. Je moet ook altijd jouw woordenschat uitbreiden om je adequaat uit te drukken. Hoe doe je dat het best?
Nou, er zijn er verschillene mogelijkheiden.
Je kun natuurlijk de woordenschat van jouw leerboek van buiten leren, wat ik jullie beslist advisier. Gewoonlijk zijn er alle werkelijk belangrijke woorden, die je voor het eerst bruikt, in een list opgeschreven. Dus een heel goed begin.
Als je dan al verder bent, kan een woordenschatboek handig zijn. Je kan ermee jouw basiswoordenschat systematisch uitbreiden.
Ik aanbeveel ook ieder woord, dat je niet kent, als je het in een tekst leest of hoort, op te zoeken.
Eigene tekstproduktie kan erbij tevens helpen: Woorden, die je niet kent, moet je zoeken, en woorden, die je al kent, kan je gebruiken.
Binnenkort zul je een grote woordenschat hebben verkrijgen.
Hoe je die woorden nu van buiten leert, dat moet iederen zelfs weten, omdat iederen een andere wijze heeft om te leren. Ik zelf maak gebruik van een computer programma, die "Phase 6" heet.
Aanvangelijk moet je alle woorden in het programma ingeven, dan hoort het je de woorden over.
Elke keer, als je een vraag juist beantwoord komt het woord in een nieuwe fase. De tijdelijk afstand waarin de woorden worden overhoort, worden altijd groter. Eerst drie dagen, dan tien, dan dertig, dan negentig. Als een woord in de fase 6 aangekomen is, kan je zeker zijn dat je het kan.
Volgens mij een fantastische programma.
Kennen jullie noch andere methoden om de woordenschat uit te breiden?

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  De/Je woordenschat uitbreiden

  De grammatica van een taal te kennen brengt je allen helemal niets. Je moet ook altijd jouw woordenschat uitbreiden om je adequaat (dit woord is een beetje formeel andere opties zou zijn: voldoende) uit te drukken. Hoe doe je dat/dit het beste?
  Nou, er zijn er verschillende mogelijkheiden.
  Je kunt (beter zou zijn "kan") natuurlijk de woordenschat van jouw/je leerboek van buiten leren, wat ik jullie beslist advisier. Gewoonlijk zijn er/het allemaal werkelijk belangrijke woorden, die je voor het eerst gebruikt, in een lijst opgeschreven. Dus een heel goed begin.
  Als je dan al verder bent, kan een woordenschatboek handig zijn. Je kan ermee jouw/je basiswoordenschat systematisch uitbreiden.
  Ik aanbeveel ook aan ieder woord, dat je niet kent, als je het in een tekst leest of hoort, op te zoeken.
  Eigene tekstproduk/ctie kan erbij tevens helpen: Woorden, die je niet kent, moet je zoeken, en woorden, die je al kent, kan je gebruiken.
  Binnenkort zul je een grote woordenschat hebben verkrijgen/gekregen.
  Hoe je die/deze woorden nu van buiten leert, dat moet iedereen zelfs weten, omdat iedereen een andere wijze heeft om te leren. Ik zelf maak gebruik van een computer programma, die "Phase 6" heet.
  Aanvang/kelijk moet je alle woorden in het programma ingeven/invoeren, dan hoort het je de woorden over/ dan overhoord het programma de woorden.
  Elke keer, als je een vraag juist beantwoord komt het woord in een nieuwe fase. De tijdelijke afstand waarin de woorden worden overhoort, worden altijd groter. Eerst drie dagen, dan tien, dan dertig, dan negentig. Als een woord in de 6de fase 6 aangekomen is, kan je zeker zijn dat je het kan.
  Volgens mij een fantastische programma.
  Kennen jullie noch/g andere methoden om de woordenschat uit te breiden?

   

   

  Aanbevelen. Ondanks dit inderdaad een goed werkwoord is gebruik je het in een zin meestal los van elkaar. behalve als er een hulp werkwoord eerder in de zit staat "Ik zou je dit boek echt aanbevelen" of "Ik beveel je dit boek aan".

  (Bij het werkwoord overhoren is dit weer niet het geval :P)

   

  Al die komma's zijn soms een beetje overbodig.. bijvoorbeeld bij de zin:

  "Woorden, die je niet kent, moet je zoeken, en woorden, die je al kent, kan je gebruiken. "

  Zou ik schrijven: " Woorden die je niet kent, moet je opzoeken en woorden die je al kent, kan je gebruiken."  

   

  En om ook nog even je vraag te beantwoorden, zelf, met het leren van Koreaans merk ik dat het luisteren van muziek of het kijken van programma's in de desbetreffende taal heel erg helpt. (Tijdens het begin van het leren van een taal gebruikte ik een kinder programma en later programma's die ik ook echt interessant vondt).

   

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More