Site Feedback

Ezzen a jövő héten Gruziában

 

A jövő hétem töltű lesz. Először, a barátnőm húgja jön Tbilisi-be szerdán és szerintem érdekes derül ki lenni mert ő nagyon fiatal és tele van veleményel mindenról. Csak egyszer találkoztunk egymással a Karacsony körül, de ő mindig csiripelt. Tbilisi egy nagyon különböző város mint a London vagy a város ahol ő egyetemre jár, és biztos ő birálni fog mindent itt. Szerencsés neki, csak egy kicsi idő meglátogátja. Időközben, Couchsurfer-ek Németországtól is jön bringával. Ők probalnak biciklizni a csendes-óceánra Berlinről. Aludnak a másik szobaban amit, ősszinten, a napiszoba kéne, de nem használunk már mert túl hideg van benne télen, akkor csak a szoba futésal lakunk, ágyal, mindennel. Remélem hogy, a németek kedves lesznek és mindenki jól erez maga a lakás együtt. Sókat kell mosni fel, és most a szobánk egy kicsit rendetlen, de szerintem a látvány vendégekről segit motiválni engem mindent rendbe hozni. Szóval, megállni kellene az irásam és haza mennék azonnal.

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Hey Brandon, it's really good, I just wanted give you some examples to make it sound more native. 

   

  A jövő hetem töltű sűrű lesz. (Szerdán érkezik a barátnőm húga ...-ból.) Először, a barátnőm húgja Először jön Tbilisi-be szerdán és szerintem érdekes derül ki lenni lesz, mert ő nagyon fiatal és tele van veleményel mindenről megvan a véleménye. Csak egyszer találkoztunk egymással a Karácsony körül, de ő mindig csiripelt és végig csacsogott. Tbilisi egy nagyon különböző város más, mint a London vagy a város ahol ahova ő jár egyetemre jár, és biztos ő birálni fog mindent itt kritizálni fog, de csak rövid ideig marad. Szerencsés neki, csak egy kicsi idő meglátogátja. Időközben Couchsurfer-ek is jönnek Németországból, is jön bringával. Ők probalnak biciklizni a Csendes-óceánhoz akarnak eljutni Berlinből biciklivel. Aludnak A másik szobában fognak aludni, amit, ősszinten, igazából a napiszoba kéne nappali lenne, de nem használjuk, már mert télen túl hideg van benne télen, akkor csak a szoba futésal lakunk, ágyal, mindennel. Remélem, hogy a németek kedvesek lesznek és mindenki jól erez érzik majd magukat a lakásban együtt. Sókat Fel kell mosni fel, és most a szobánk egy is kicsit rendetlen, de szerintem a látvány vendégekről segit motiválnak engem mindent rendbe hozni. Szóval megállni kellene abba is kéne hagynom az irást és azonnal hazamenni mennék azonnal

   

  I wasn't sure if you meant your girlfriend's sister is coming to Tbilisi for the first time - in that case the order is wrong. If you are using "először" in the beginning because more things will follow later on, then you have to indicate that the other stuff is here by using "aztán", "majd", "pedig"..etc. Usually it works better if you have the happenings packed in one sentence, like: "Először a barátnőm húga jön, a hét második felében pedig Couchsurfer-ek."

  Ezzen A jövő héten Grúziában

  A jövő hétem töltű hetem sűrű lesz. Először, a barátnőm húgja jön Tbilisi-be szerdán és szerintem érdekes derül ki lenni lesz, mert ő nagyon fiatal és tele van veleményel mindenről. Csak egyszer találkoztunk egymással a Karácsony körül, de ő mindig csiripelt állandóan csak csacsogott. Tbilisi egy nagyon különböző másmilyen város mint a London vagy a város, ahol ő egyetemre jár, és biztos ő birálni fog mindent itt. Szerencsésre neki, csak egy kicsi kis időre jön látogatóba meglátogátja. Időközben, Couchsurfer-ék is jönnek Németországból is jön   bringával. Ők megpróbálnak elbiciklizni a csendes-óceánraig Berlinből. Aludnak Ők a másik szobában alszanak amit, ősszinten igazából a napiszoba kéne, de azt nem használjunk már mert túl hideg van benne télen, akkor csak a szoba futésal lakunk, ágyal, mindennel. Remélem hogy, a németek kedvesek lesznek és mindenki jól fogja érezni magát a lakásban együtt. Sokat kell felmosni (takarítani) fel, és mert most a szobánk egy kicsit rendetlen, de szerintem a látvány vendégekről segítenek motiválni engem mindent rendbe hozni. Szóval, megállni kellene az irásam és haza mennék azonnal. Szóval be kellene fejeznem az írást és hazamenni most.

  Ezzen a jövő héten Grúziában

  A jövő hetem hosszú lesz. Először, a barátnőm húgja jön Tbilisi-be szerdán és szerintem érdekes derül ki lenni lesz neki,mert ő nagyon fiatal és megvan a veleményel véleménye mindenről. Csak egyszer találkoztunk egymással a Karácsony körül, de ő mindig csiripelt. Tbilisi egy nagyon különböző város, mint a London vagy a(az a ) város, ahol ő egyetemre jár, és biztos,hogy ő bírálni fog mindent itt. Szerencsére neki, csak egy kicsi idő meglátogátja ideig látogatja meg. Időközben, Couchsurfer-ek Németországtól is jönnek bringával. Ők próbálnak biciklizni a Csendes-óceánig Berlintől. Aludnak a másik szobában aludnak amit, ősszintén szólva, a nappali kéne hogy legyen, de nem hasznájlunk már, mert túl hideg van benne télen, akkor csak a szoba futésal lakunk, ágyal, mindennel. Remélem hogy, a németek kedvesek lesznek és mindenki jól fogja érezni magát a lakásban együtt. Sokat kell mosni fel felmosni, és most a szobánk egy kicsit rendetlen, de szerintem a látvány vendégekről segítenek motiválni engem,hogy mindent rendbe hozzak. Szóval, megállni kellene az  befejezem irásam és haza  is mennék azonnal.


  Jó fogalmazás!

  Ezzen a jövő héten Grúziában

  A jövő hétem töltű zsúfolt lesz. Először a barátnőm húgja húga jön Tbilisi-be Tbiliszibe szerdán és szerintem érdekes derül ki lenni lesz, mert ő nagyon fiatal és tele van veleményel mindenról mindenről van véleménye. Csak egyszer találkoztunk egymással a Karacsony körül karácsony táján, de ő mindig csiripelt mindig fecsegett. Tbiliszi egy nagyon különböző város mint a London nagyon különbözik Londontól, vagy a város ahol ő egyetemre jár vagy attól a várostól, ahol egyetemre jár, és biztos bírálni fog mindent itt. Szerencsés neki Szerencséje, csak egy kicsi idő meglátogátja hogy csak rövid időre látogat ide. Időközben Couchsurferek is jönnek Németországtólból is jön bringával. Ők probalnak biciklizni a Csendes-óceánhoz próbálnak biciklizni Berlinrőlből. Aludnak A másik szobában alszanak, ami, őszintén szólva (igazából) a napiszoba kéne a nappali lenne, de nem használunkjuk már, mert túl hideg van benne télen, akkor csak a szoba futésal fűtött szobában lakunk, ággyal, mindennel. Remélem hogy, a németek kedves lesznek és mindenki jól erez érezzük magunkat a lakásban együtt. Sokat kell mosni fel felmosni, és most a szobánk egy kicsit rendetlen, de szerintem a látvány vendégekről segit motiválni engem mindent rendbe hozni. Szóval, megállni kellene az irásam be kellene fejeznem az írást, és azonnal hazamenni azonnal.

   

  Néhány megjegyzés:

  *A csiripel szót (tweet) inkább madarakra használjuk. (Átvitt értelemben ritkán emberre is használható.) Helyette mondhatjuk azt, hogy fecseg (chatter).

  *A személyes névmásokat (personal pronoun) nem szükséges minden egyes mondatban kitenni, mivel az igeragozásból (verb conjugation) egyértelmű, hogy kiről van szó.

   

  Pl. My sister is ... - A húgom ...

      She is taking the dog for a walk. - Sétáltatja a kutyát. ("Ő" nem kell a mondat elejére, tudjuk, hogy itt a "she" a húgot jelenti.)

   

  Egyébként jó fogalmazás!

  A jövő héten Grúziában

  A jövő hetem sűrű lesz. Először, a barátnőm húga jön Tbilisibe szerdán, és szerintem érdekes lesz, mert ő nagyon fiatal és tele van véleménnyel mindenről. Csak egyszer találkoztunk egymással Karácsony körül, és mindig csiripelt. Tbilisi egy nagyon más város mint London, vagy a város ahol ő egyetemre jár, és biztosan bírálni fog itt mindent. Szerencsés, mert csak egy kis időre jön látogatóba. Időközben Couchsurferék is jönnek bringával Németországból. Ők biciglizni próbálnak a Csendes-óceánig Berlinből. A másik szobában alszanak, ami igazából nappali lenne, de nem használjuk már, mert túl hideg van benne télen, akkor csak egy szobában fűtünk és lakunk ággyal, mindennel. Remélem, hogy a németek kedvesek lesznek, és mindenki jól érzi magát az együtt lakás során. Sokszor kell felmosni, és most a szobánk egy kicsit rendetlen, de szerintem a vendégek látványa (érkezése) segít motiválni és mindent rendbe hozni. Szóval, most abba kéne hagynom az írást és haza menni azonnal.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Hungarian

  Show More