Site Feedback

Een verschillende (denkbeeldige) gezin

 

Ik heet George en ik ben elf jaar. Ik woon in een groot huis met m'n ouders, m'n broer en m'n twee zussen op het platteland. Ten eerste, praat ik over m'n huis - m'n huis staat in Amerika. Het is wit en het heeft allebei een voortuin en een achtertuin. Het is perfect voor m'n gezin en we vinden het heel leuk. Beneden, heeft het twee woonkamers (één voor mezelf en m'n zussen en één voor onze ouders), een badkamer, een eetkamer een en keuken. M'n favoriete kamer is de woonkamer van mezelf en m'n zussen omdat hij een geweldige televisie heeft. Z'n muren zijn wit een hij heeft een bruine houten vloer. Er staat de geweldige televisie (ik heb vroeger dat zei), drie heel comfortabele stoelen en een licht bruine koffietafel. Als ik hier ben, zit ik altijd op m'n stoel en normaal kijk ik televisie. Ik kijk te veel televisie...

In de tweede plaats, moet ik over mijn gezin spreken! Heb je ze ontmoeten? M'n vader heet Ian en m'n moeder heet Sara; ik weet ook een meisje dat Sara heet - zij zit in mijn schoolklas. M'n moeder en vader zijn vijftien jaar getrouwd en ze voelen zich heel blij met hun huwelijk. Ik zei dat ik twee zussen heb - dit is klopt, maar ik vind ze niet zo leuk omdat ze erg vervelend zijn. Hun namen zijn Nicky en Bethany. Nicky is lang en ze heeft lange, bruine haar. D'r ogen zijn blauw een d'r lippen zijn een mooie roze kleur. Ze is ouder dan mij - ze is dertien jaar. M'n andere zus heet Bethany en zij is maar negen jaar. Ze is korter dan me en ze heeft blond haar - ik heb ook blond haar. M'n broer heet Fred en hij is mijn beste vriend is de hele wereld!

Mijn slaapkamer is boven - om te vind hem, ga je op de trap, sla links af en dan loop je tot de eind. Hij is blauw en hij heeft een blauwe vloerkleding. Er staat een desk en m'n bed. Niets meer. Ik heb gewoon een desk en een bed en, voor mij, dat is genoeg. Buiten, hebben we twee tuinen. De achtertuin is beter dan de voortuin omdat hij veel groter is en hij heeft betere gras. Ik speel hier veel met m'n zussen - vooral als is het zonnig. Normaal, is de temperatuur hier heel goed dus we kunnen buiten met onze vrienden spelen.

Tenslotte, praat ik even over m'n school. Hij heeft maar honderd mensen - hij is heel klein. Daar zit een grote dichtbij maar ik verkies de kleine. M'n beste vriend van school heet Harry. Hij is ook elf jaar maar hij woont ver weg van school; zestien kilometer, denk ik. Mijn klasleraar heet meneer Watt. Hij is zo gaaf!

Hier probeer ik de correct woordvolgorde gebruiken

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Een verschillende (denkbeeldige) gezin

  Ik heet George en ik ben elf jaar. Ik woon in een groot huis met m'n ouders, m'n broer en m'n twee zussen op het platteland. Ten Eerste, praat ik over m'n huis - m'n huis staat in Amerika. Het is wit en het heeft zowel allebei een voortuin als en een achtertuin. Het is perfect voor m'n gezin en we vinden het heel leuk. Beneden, heeft het twee woonkamers (één voor mezelf en m'n zussen en één voor onze ouders), een badkamer, een eetkamer een een keuken. M'n favoriete kamer is de woonkamer van mezelf en m'n zussen omdat hij een geweldige televisie heeft. Z'n muren zijn wit een hij heeft een bruine houten vloer. Er staat de geweldige televisie (ik heb zojuist vroeger dat zei), drie heel comfortabele stoelen en een licht bruine koffietafel. Als ik hier ben, zit ik altijd op m'n stoel en normaal kijk ik televisie. Ik kijk te veel televisie...

  In de tweede plaats, moet ik over mijn gezin spreken! Heb je ze ontmoeten? M'n vader heet Ian en m'n moeder heet Sara; ik weet ook een meisje dat Sara heet - zij zit in mijn schoolklas. M'n moeder en vader zijn vijftien jaar getrouwd en ze voelen zich heel blij met hun huwelijk. Ik zei dat ik twee zussen heb - dat  dit is klopt, maar ik vind ze niet zo leuk omdat ze erg vervelend zijn. Hun namen zijn Nicky en Bethany. Nicky is lang en ze heeft lange, bruine haar. D'r ogen zijn blauw een d'r lippen zijn (of: hebben) een mooie roze kleur. Ze is ouder dan mij - ze is dertien jaar. M'n andere zus heet Bethany en zij is maar negen jaar. Ze is kleiner korter dan me en ze heeft blond haar - ik heb ook blond haar. M'n broer heet Fred en hij is mijn beste vriend is de hele wereld! 


  Mijn slaapkamer is boven - om hem te vinden hem, ga je op de trap op, sla links af en dan loop je tot de eind. Hij is blauw en hij heeft een blauwe vloerbedekking vloerkleding. Er staat een bureau desk en m'n bed. Niets meer. Ik heb gewoon een bureau desk en een bed en, voor mij, dat is genoeg. Buiten, hebben we twee tuinen. De achtertuin is beter dan de voortuin omdat hij veel groter is en hij heeft betere gras. Ik speel hier veel met m'n zussen - vooral als is het zonnig is. Normaal, is de temperatuur hier heel goed dus we kunnen buiten met onze vrienden spelen.

  Tenslotte, praat ik even over m'n school. Hij heeft maar honderd mensen - hij is heel klein. Er is Daar zit een grote dichtbij maar ik verkies de kleine. M'n beste vriend van school heet Harry. Hij is ook elf jaar maar hij woont ver weg van school; zestien kilometer, denk ik. Mijn klasleraar heet meneer Watt. Hij is zo gaaf!

  Hier probeer ik de correct woordvolgorde gebruiken

  ---

  De woordvolgorde is zeer goed. Er zitten weinig fouten in de woordvolgorde.

  1. "Ten eerste, ten tweede, ten derde, etc" gebruik je bij een opsomming van argumenten.

  - Ik vind dat .....

    Ten eerste ...

    Ten tweede ...

    etc.

   

  2. Het Engelse woord "both" wordt in het Nederlands iets anders gebruikt.

  Beide. Verwijzend naar onderwerpen (in dit geval zussen).

  - Ik heb 2 zussen. Ze hebben beide blond haar.

  - Mijn zussen hebben beide blond haar.

   

  Zowel. Onderwerpen afzonderlijk benoemen.

  - Zowel mijn oudste zus als mijn jongste zus hebben blond haar.

  - Ons huis heeft zowel een voortuin als een achtertuin.

   

  3. 

  "Vroeger" is lang geleden.

  Als je iets eerder wilt aangeven kan je "zojuist" gebruiken. Dan kan je vertalen als "just".

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Dutch

  Show More