Site Feedback

SFI i Sverige

Hej Allihopa!

Jag heter Xin och kommer ifrån Kina. Jag har varit i Sverige i nästan 1 år. Den nästa månaden efter jag kom hit började jag studera på SFI. SFI är en förkortning av Svenska För Invandare. Alla som har ett personnummer kan anmäla sig till SFI på sin Kommun. Nämnligen är det att man har fått en uppehållstillstånd i mer än ett år. Det finns olika nivå som man kan börja. Vilken nivå man ska börja beslutas genom ens utbildning i sitt hemland. Man måste klara sig genom ett nationellt prov innan studerar vidare. Slutligen kommer man till nivå 3D and blir färdig med SFI. Det är gratis på SFI. Ens kommun betalar det faktiskt. Förut kan man få bonus om hen slutar SFI i mindre än ett år. Detta har tyvärr avbrutit det här år.
Jag tycker att det är en bra metod att uppmuntra mäniskor att studera svenska. Samtidigt skyddar det eget språk. I Kina finns det många personer som inte kan pratar sitt eget språk. I stället pratar de bara manderin. Ett språk blir med tiden försvinnande. Detta är mycket synd!

Share:

 

0 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  SFI i Sverige

  Hej Allihopa!

  Jag heter Xin och kommer ifrån /från Kina. Jag har varit i Sverige i nästan 1 år. Den nästa månaden efter att jag kommit hit började jag studera på SFI. SFI är en förkortning av Svenska För Invandare. Alla som har ett personnummer kan anmäla sig till SFI  i sin Kkommun.

  Nämnligen är det att man har fått en uppehållstillstånd i mer än ett år. Detta visar nämligen att man har fått ett uppehållstillstånd på mer än ett år. (inte riktigt säker om detta är vad du ville säga?)

  Det finns olika nivåer som man kan börja . Vilken nivå man ska börja  beslutas genom ens utbildning i sitt hemland. Man måste klara sig genom ett nationellt prov innan man studerar vidare. Slutligen kommer man till nivå 3D and blir färdig med SFI. Det är gratis (att gå) på SFI. Ens kommun betalar det faktiskt. Förut kan kunde man få bonus om hen man slutar SFI i mindre än ett år. Detta har tyvärr avbrutits det här år. i år.
  Jag tycker att det är en bra metod att uppmuntra människor att studera svenska. Samtidigt skyddar det ens/landets? eget språk. I Kina finns det många personer som inte kan pratar sitt eget språk. I stället pratar de bara mandearin. Ett språk blir försvinner med tiden försvinnande. Detta är mycket synd!

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More