Site Feedback

Călătoria mea în România

În câteva zile plec în România și voi rămâne două săptămâni la prietena mea. Ultima dată mi-a fost puțin greu pentru că familia ei nu vorbește decât română și ne am comunicat cu dificultate. Așadar, m-am decis să îmbunătățesc română mea. Că sunt vorbitor limbei croate, multe cuvintele împrumutate din limbii slavii mă foarte ajut, precum și gramatica ei moștenită din latină, pentru că înțeleg și limba franceză.
Îmi dau seama că limbă română este oarecum inutilă afară de România și Moldova, dar limba aceasta îmi place și prin învăţătură am descoperit mai multe lucruri din domeniile historice și culturale care mă interesează.
Sunt un mare fan de benzi desenate, dar n-am găsit multe pagine web care le conțin. Aș fi recunoscător și mă puteți cu niște sugestii pentru serii tv românești interesante (dacă au și subtitrare în engleză). :)

Share:

 

2 comments

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

   

  Nu sunt prea multe lucruri de corectat, nivelul tău este foarte, foarte bun. Din păcate nu sunt în măsură să te ajut cu sugestii în ceea ce privește benzile desenate. Referitor la seriale românești, probabil că cel mai ușor vei găsi filme pe DVD care să aibă și subtitrare în engleză.

  ----

  Călătoria mea în România

  În câteva zile plec în România și voi rămâne două săptămâni la prietena mea. Ultima dată mi-a fost puțin greu pentru că familia ei nu vorbește decât română și ne am comunicat cu dificultate. Așadar, m-am decis să  îmi îmbunătățesc românaă mea. Pentru că sunt vorbitor al limbeii croate, multe cuvintele împrumutate din limbii (sau: din limbile) slaveii mă ajută foarte mult, precum și gramatica ei, moștenită din latină, pentru că înțeleg și limba franceză.
  Îmi dau seama că limbă română este oarecum inutilă în afară de (în afara României si Moldovei sună un pic mai natural) România și Moldova, dar limba aceasta îmi place și prin învățare am descoperit mai multe lucruri din domeniile historice și culturale care mă interesează.
  Sunt un mare fan de benzi desenate, dar n-am găsit multe paginie web care le conțin. Aș fi recunoscător și dacă mă puteți ajta cu niște sugestii pentru serii TV românești interesante (dacă au și subtitrare în engleză). :)

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Romanian

  Show More