Site Feedback

Vad hände igår (26 juli)?

Igår åkte vi till Masurien, vilket är ett område i Polen (något som ett landskap i Sverige). På vägen dit gick våra bil sönder och nu kommer vi tillbaka till Warszawa med bussen. Masurien är känd för sina vackra sjöar. Man kan segla mellan många av dem. Området ligger 20-30 mil norrut från Warszawa. Vi har besökt några intressanta platser som ligger nära ryska gränsen. En av dem var en sluss, som är delen av tio mils lång kanal. Nazis byggde slussen under den andra världskriget. Kanalen byggdes aldrig till slutet, men den skulle ha länkat Masurien med Östersjön. Senare åkte vi till ett pensionat som bestod av cirka tjugo... svenska stugor. Det har jag inte förväntat. Stugorna var blåa, gula, röda eller gröna och hade två nivåer. Alla hade sjöutsikt mot Mamry sjön - vad härligt var det! Det var också ett bra bevis att svenska stugor passar fint in i polskt landskap.

Share:

 

1 comment

  Please enter between 0 and 2000 characters.

   

  Corrections

  Vad hände igår (26 juli)?

  Igår åkte vi till Masurien, vilket som är ett område i Polen (något som ett landskap i Sverige). På vägen dit gick våra bil sönder och nu kommer vi tillbaka till Warszawa med bussen /buss. Masurien är känd (känt?) för sina vackra sjöar. Man kan segla mellan många av dem. Området ligger 20-30 mil norrut från Warszawa. Vi har besökt några intressanta platser som ligger nära ryska gränsen. En av dem var en sluss, som är delen en del av en tio mils lång kanal. Nazis Nazisterna byggde slussen under dent andra världskriget. Kanalen byggdes aldrig till slutet /färdig / blev aldrig färdig, men den skulle ha länkat Masurien med Östersjön. Senare åkte vi till ett pensionat som bestod av cirka tjugo... svenska stugor. Det harhade jag inte förväntat mig. Stugorna var blåa, gula, röda eller gröna och hade två nivåer /våningar. Alla hade sjöutsikt mot Mamry sjön - vad härligt var det! Det var också ett bra bevis att svenska stugor passar fint in i polskt landskap.

   

  Bra text! Intressant att läsa om Masurien, jag tror jag har sett sjöarna från flyget många gånger men visste ingenting om dem.

  Write a correction

  Please enter between 25 and 8000 characters.

   

  More notebook entries written in Swedish

  Show More