PacificaMatt
העבודה שלי אני עורך סרטים עצמאי. אני מאוד נהנה מעבודתי, כי כל מטלה מביאה הזדמנות נוספת ללמוד משהו חדש. בשבועות האחרונים הספקתי לשלב שני נושאים אהובים עלי: עריכת סרטים וחינוך. אני משרת כחבר וועד בתי הספר המקומיים ביישוב שלי, אז החינוך הוא נושא קרוב מאוד ללבי. המטלה האחרונה הזאת היא סדרת סרטונים שיוצגו בערוץ הלימוד, שזה דווקא לא ערוץ טלוויזיה, כי אם אתר אינטרנט. הסרטונים האלה עוסקים באבחנת הידע של תלמידים. כלומר, איך המורה יודע שהתלמיד באמת למד מה שהוא (המורה) לימד אותו? תהליך האבחנה נבדל לארבע חלקים. בחלק הראשון, המורה מבהיר את מטרת השיעור ומסביר מה בדיוק התלמידים יהיו מסוגלים לעשות בסופו. המטרה הזאת מתבטאת במשפט בסגנון ’אני יכול.׳ למשל: ׳אני יכול לזהות מטפורה בטקסט סיפרותי׳ או ׳אני יכול לחבר שני מספרים בעלי שלוש ספרות.׳ בשלב הבא, שנקרא ׳הוצאת עדויות,׳ המורה מטיל על התלמידים לפתור סדרת בעיות מאתגרות. התלמידים יכולים לעבוד על הבעיות בזוגות או לבד. בזמן שהם עובדים, המורה אמור להסתובב ולהתבונן כדי לברר מה התלמידים הבינו ומה לא. כמובן, אם הם נתקלים בבעיות הוא יעזור להם, אבל העיקר הוא לתת להם להיעבק בבעיות ולא סתם לתת להם את התשובה. בשלב השלישי, ׳פיענוח העדויות,׳ המורה מבקש מהתלמידים לחבר כמה תשובות או ניתוחים כדי להעמיק בידע שלהם ולהגיע למסקנות יותר עמוקות ומתוחכמות. עליי להודות שאני עוד לא הבנתי בדיוק איך מיישמים את התהליך בשלב הזה. ואחרון אחרון חביב, יש את שלב הפעולה. פה המורה צריך לשנות את נוסח הלימוד שלו לפי כל הידע שאסף בשלבים הקודמים.
Oct 13, 2014 4:25 AM
Corrections · 3

העבודה שלי

אני עורך סרטים עצמאי. אני מאוד נהנה מעבודתי, כי כל מטלה מביאה הזדמנות נוספת ללמוד משהו חדש. בשבועות האחרונים הספקתי לשלב שני נושאים אהובים עלי: עריכת סרטים וחינוך. אני משרת כחבר וועד בתי הספר המקומיים ביישוב שלי, אז החינוך הוא נושא קרוב מאוד ללבי.

מטלה אחרונה זו היא סדרת סרטונים שיוצגו בערוץ הלימוד, שהוא דווקא לא ערוץ טלוויזיה, כי אם אתר אינטרנט. הסרטונים האלה עוסקים באבחנת הידע של תלמידים. כלומר, איך המורה יודע שהתלמיד באמת למד מה שהוא (המורה) לימד אותו?

תהליך האבחנה נבדל לארבע חלקים. בחלק הראשון, המורה מבהיר את מטרת השיעור ומסביר מה בדיוק התלמידים יהיו מסוגלים לעשות בסופו. המטרה הזאת מתבטאת במשפט בסגנון ’אני יכול.׳ למשל: ׳אני יכול לזהות מטפורה בטקסט סיפרותי׳ או ׳אני יכול לחבר שני מספרים בעלי שלוש ספרות.׳

בשלב הבא, שנקרא ׳הוצאת עדויות,׳ המורה מטיל על התלמידים לפתור סדרת בעיות מאתגרות. התלמידים יכולים לעבוד על הבעיות בזוגות או לבד. בזמן שהם עובדים, המורה אמור להסתובב ולהתבונן כדי לברר מה התלמידים הבינו ומה לא. כמובן, אם הם נתקלים בבעיות הוא יעזור להם, אבל העיקר הוא לתת להם להיאבק בבעיות ולא סתם לתת להם את התשובה.

בשלב השלישי, ׳פיענוח העדויות,׳ המורה מבקש מהתלמידים לחבר כמה תשובות או ניתוחים כדי להעמיק את הידע שלהם ולהגיע למסקנות עמוקות יותר ומתוחכמות. עליי להודות שעוד לא הבנתי בדיוק איך מיישמים את התהליך בשלב הזה. 


ואחרון אחרון חביב, יש את שלב הפעולה. פה המורה צריך לשנות את נוסח הלימוד שלו לפי כל הידע שצבר בשלבים הקודמים.

 

תיקונים מינוריים, העברית שלך מצויינת! ולמען האמת, רבים מהישראלים שאני מכיר אינם יודעים לדבר ברמה גבוהה כזו של עברית כמוך

BRAVO!

October 13, 2014

העבודה שלי

אני עורך סרטים עצמאי. אני מאוד נהנה מעבודתי, כי כל מטלה מביאה הזדמנות נוספת ללמוד משהו חדש. בשבועות האחרונים הספקתי לשלב שני נושאים אהובים עלי: עריכת סרטים וחינוך. אני חבר וועד בתי הספר המקומיים ביישוב שלי, אז החינוך הוא נושא קרוב מאוד ללבי.

המטלה האחרונה הזאת היא סדרת סרטונים שיוצגו בערוץ הלימוד, שזה דווקא לא ערוץ טלוויזיה, כי אם אתר אינטרנט. הסרטונים האלה עוסקים באיבחון הידע של תלמידים. כלומר, איך המורה יודע שהתלמיד באמת למד מה שהוא (המורה) לימד אותו?

תהליך האבחנה נבדל לארבע חלקים. בחלק הראשון, המורה מבהיר את מטרת השיעור ומסביר מה בדיוק התלמידים יהיו מסוגלים לעשות בסופו. המטרה הזאת מתבטאת במשפט בסגנון ’אני יכול.׳ למשל: ׳אני יכול לזהות מטפורה בטקסט ספרותי׳ או ׳אני יכול לחבר שני מספרים בעלי שלוש ספרות׳.

בשלב הבא, שנקרא ׳הוצאת עדויות׳, המורה מבקש מהתלמידים לפתור סדרת בעיות מאתגרות. התלמידים יכולים לעבוד על הבעיות בזוגות או לבד. בזמן שהם עובדים, המורה אמור להסתובב ולהתבונן כדי לברר מה התלמידים הבינו ומה לא. כמובן, אם הם נתקלים בבעיות הוא יעזור להם, אבל העיקר הוא לתת להם להאבק בבעיות ולא סתם לתת להם את התשובה.

בשלב השלישי, ׳פיענוח העדויות,׳ המורה מבקש מהתלמידים לחבר כמה תשובות או ניתוחים כדי להעמיק בידע שלהם ולהגיע למסקנות יותר עמוקות ומתוחכמות. עליי להודות שאני עוד לא הבנתי בדיוק איך מיישמים את התהליך בשלב הזה.

ואחרון אחרון חביב, יש את שלב הפעולה. פה המורה צריך לשנות את נוסח הלימוד שלו לפי כל הידע שאסף בשלבים הקודמים.

March 15, 2015
Want to progress faster?
Join this learning community and try out free exercises!