Alexey Kapranoff
Bülent Ortaçgil tarafından "Memurun Şarkısı" http://www.youtube.com/watch?v=abmLDfTObBg Bülent Ortaçgil şarkısında memur olarak haftanın günleri hakkında anlatıyor. Cuma dışında her günün beyti var, cumanın olmadığın sebepi bilmiyorum, memurun en sevdiği bir gün olmalı sanırım. Çağdaş ofisteki çalışanlara çok yakın bu konu. Memurlar madenci çalıştığı kadar çalışmamalarına rağmen monotonluktan bıkmak çok kolay. Pazartesi en sıkıcı bir gün söyleniyor. Bütün pazartesiler tamamen aynı gibi. Amaç olmadan her haftanın başlangıcı hızlı hızlı bıktırabilir. Bahsettiği masa sıkıcı kadar hiç bir şey yoktur. Ortaçgil'in memuru birine de hitap ederek onunla buluşmasını özlüyor. Salı ve çarşamba en uzun günler olarak anlatılıyor. Haftanın ortası bunlar, dinlenme unutuldu, hafta sonu da çok uzak. Çarşamba günü ağaçtaki yaprakları gibi özgürmüşüz diye söylüyor. Yapraklar tabi hiç özgür değil. Perşembe çok güzel bir gün, çünkü hafta sonunun başlangıcı o. Hitap ettiği birini perşembe kadar güzel olduğu söylüyor. O kişi sevgilisi galiba. Cumartesi kış sonrasıyla karşılaştırılıyor. Memur kalktığı gibi hissediyormuş, küçük sofrada hazır kahvaltıyı bekleyerek cumartesini güzel bir sabaha benzetiyormuş. Bu şekilde hafta sonu yaz olmalı. Pazar çekirdekten yetişen meyve gibi bütün günlerden çıkıyor. Pazar en sondur. Ama meyvede yeni çekirdekler bulunur ve her şey tekrarlayabilir. Bu şarkı aynı zamanda biraz üzgün ve biraz komik. Memur umarsız ve umursamaz günleri geçirerek hayatı yaşıyor, evet, ama her gün sevgilisini özlediğini söylüyor. O umut değil mi acaba? En sonunda memurun bıkkın hayatında aşk için yer var sanırım. Bu yüzden her şey dediği kadar umarsız ve umursamaz değil. Ancak Cuma olmadığı sırrı kaldı.
May 28, 2015 9:50 AM
Corrections · 4
1

Bülent Ortaçgil tarafından "Memurun Şarkısı"

http://www.youtube.com/watch?v=abmLDfTObBg

Bülent Ortaçgil şarkısında memur olarak haftanın günlerinden bahsediyor hakkında anlatıyor. Cuma dışında her günün beyiti var, cumanın neden olmadığını sebepi bilmiyorum, memurun en sevdiği bir gün olmalı sanırım.

Bu konu çağdaş ofisteki çalışanlara çok yakın(dır) bu konu(It's better to write it at the beginning of the sentence). Memurlar, madencilerin çalıştığı kadar çalışmamasına rağmen monotonluktan bıkmaları daha kolaydır bıkmak çok kolay.

Pazartesi en sıkıcı bir gün olarak söyleniyor. Bütün pazartesiler tamamen aynı gibi. Amaç olmadan her haftanın başlangıcı insanı çok hızlı hızlı hızlı bıktırabilir. Bahsettiği masa kadar sıkıcı kadar hiçbir şey yoktur. Ortaçgil'in memuru şarkısını birine de hitap ederek onunla buluşma özlediğini söylüyor.

Salı ve çarşamba en uzun günler olarak anlatılıyor. Haftanın ortası bunlar, dinlenme unutuldu, hafta sonu da çok uzak. Çarşamba günü ağaçtaki yaprakları gibi özgür olduğumuzu söylüyor. Yapraklar tabi hiç özgür değil.

Perşembe çok güzel bir gün, çünkü hafta sonunun başlangıcı o(optional). Hitap ettiği birininin perşembe kadar güzel olduğunu söylüyor. O kişi sevgilisi galiba.

Cumartesi kış sonrasıyla karşılaştırılıyor. Memur kalktığında hissettiği gibi hissediyormuş, küçük sofrada hazır kahvaltıyı kahvaltının hazırlanmasını bekleyerek cumartesiyi güzel bir sabaha benzetiyormuş. Bu şekilde O zaman hafta sonu yaz olmalı.

Pazar çekirdekten yetişen meyve gibi bütün günlerden çıkıyor. Pazar en sondur. Ama meyvede yeni çekirdekler bulunur ve her şey tekrarlayabilir.

Bu şarkı aynı zamanda biraz üzgün ve biraz(optional but no need to use it because you used it once and that adjective indicates both of the nouns) komik. Memur umarsız(çaresiz) ve umursamaz günleri geçirerek hayatı yaşıyor, evet, ama her gün sevgilisini özlediğini söylüyor. O umutlu değil mi acaba? En sonunda memurun bıkkın hayatında aşk için yer var sanırım. Bu yüzden her şey dediği kadar umarsız ve umursamaz değil.

Ancak cumanın neden yer almadığı sır olarak kaldı.

 

Tebrik ederim Alexey :)

May 28, 2015
Cuma mübarek gün diye bir şey dememiştir :-)
May 28, 2015
Want to progress faster?
Join this learning community and try out free exercises!