Nick
Likya Yolu'nda yürüyüş yaptık (17) Çok gün yürüyüş yaptıktan sonra yorgunuz. Ama patika'nın sonu uzun yok. Göynük kanyonu'dan uzun tırmanışta yürümeye başladık. Dağ geçitine ulaştığımızda Likya Yolu'ndan Antalya'yı ilk kez gördük. Yol işaretlerine devam etmemiz bazan zordu, çünkü yangın varmış, kar veya taş çığı varmış, insanlar ağacları kesmiş. Bu yüzden ağac gövdeleleri toprakta karışık yattı. Oğuzhan'nın cep telefonundaki GPS sayesinde yolu kaybetmedik. Bu bölgede Türk şakayığı gelişiyor. Dağlarda bitki bulunduk, ama yılda daha fazla geç olmadığınde çiçeği yoktu. Antalya'lılar (hiç olmazsa Antalya'nın Expo 2016 sergisi düzenler) bu bitki ile çok kıvançmış: Bak fotoğrafa! Bu ilk defa gördüğümuz bir bitkinın doğal yayılış alanını gösteren tabela. Genellikle bu danışma botanik kitaplarda saklandı. [Fotoğraf: Türk şakayığının doğal yayılış alanını gösteren tabela]
Oct 4, 2015 2:06 PM
Corrections · 5

Likya Yolu'nda yürüyüş yaptık (17)

Günlerce yürüyüş yaptıktan sonra yorgunuz. Ama patika'nın sonuna az kaldı.

Göynük kanyonun'dan uzun tırmanışta yürümeye başladık. Dağ geçitine ulaştığımızda Likya Yolu'ndan Antalya'yı ilk kez gördük. Yol işaretlerine uymamız bazen zordu, çünkü yangın varmış, kar veya taş çığı varmış, insanlar ağacları kesmiş. Bu yüzden ağac gövdeleleri toprakta karışık yatıyordu. Oğuzhan'nın cep telefonundaki GPS sayesinde yolu kaybetmedik.

Bu bölgede Türk şakayığı yetişiyor. Dağlarda bu bitkiden gördük, ama yılda henüz erken olduğundan çiçeği yoktu. Antalya'lılar (hiç olmazsa Antalya'nın Expo 2016 sergisi düzenler) bu bitki ile çok kıvanç duymuş: Bak fotoğrafa! Bu ilk defa gördüğümuz bir bitkinın doğal yayılış alanını gösteren tabela. Genellikle bu bilgi botanik kitaplarda bulunur.

[Fotoğraf: Türk şakayığının doğal yayılış alanını gösteren tabela]

October 7, 2015

Likya Yolu'nda yürüyüş yaptık (17)

Bugün Çok gün yürüyüş epey yürüdükten sonra yorulduk. Ama patika'nın sonu uzun yok. (daha doğal bir kullanım. bir de eğer "çok" kelimesini isimden önce getirirsek, günü nitelemiş oluruz. Çok gün diye bir kullanım Türkçe'de yok.)

 

Göynük kanyonu'dan uzun tırmanışta yürümeye başladık. Dağ geçitine ulaştığımızda Likya Yolu'ndan Antalya'yı ilk kez gördük. Yol işaretlerini takip etmek devam etmemiz bazen zor oluyordu, çünkü yangın varmış, kar veya taş çığı varmış, insanlar ağacları kesmiş. / çünkü yangın, kar ve taş dökülmeleri nedeniyle insanlar ağaçları kesmiş/ Bu yüzden ağac gövdeleleri toprakla karışık uzanıyordu yattı. Oğuzhan'nın cep telefonundaki GPS sayesinde yolu kaybetmedik.

Bu bölgede Türk şakayığı gelişiyor. Dağlarda bitki bulduk, ama yılda daha fazla geç olmadığından çiçeği yoktu. Antalya'lılar (hiç olmazsa Antalya'nın Expo 2016 sergisi düzenler) bu bitki ile çok övünürmüş kıvançmış: Fotoğrafta görebilirsiniz Bak fotoğrafa! (Türkçede kaba bir kullanım). Bu ilk defa gördüğümuz bir bitkinın doğal yayılış alanını gösteren bir tabela. Genellikle bu danışma botanik kitaplarda saklandı.

[Fotoğraf: Türk şakayığının doğal yayılış alanını gösteren tabela]

October 7, 2015
Want to progress faster?
Join this learning community and try out free exercises!