Site Feedback

Resolved questions
Hur kan jag bättre förstå Danska och Norska?

Hej! Jag Lärer mig själv svenska nu, och jag vill inte blir distraherad eller nåt med för många språk, men för att bättre förstå svenska jag tänkte att det skulle vara god om jag visste nånting av Danska Och Norska, och hur dom jämföras med svenska, för att bättre vet språksläkten. Jag vet dom e väldig lika, men jag kan inte förstå de både så väl. Jag undrade om det fanns mönster mellan språken som kunde hjälpa mej förstå danska och / eller norska från perspektivet av en som studera svenska. Tack för din tid!

For learning: Swedish
Base language: Swedish
Category: Language

Share:

0 comments

  Please enter between 2 and 2000 characters.

   

  Answers

  Sort by:
  Best Answer - Chosen by Voting
  Hej, jag lär mig svenska nu... jag tänkte att det skulle vara bra om jag visste mer om danska o...

  Alltså, norska är väldigt likt svenska, som en svensk kan man förstå vad de säger och de kan förstå vad man säger. Norska är som en jobbigare dialekt. Man får tänka på att lyssna på likheterna och inte bli förvirrad av deras räknesätt... Orden är i stort sätt likadana och om man inte lyssnar i helhet och lyssnar på delar kan man ganska lätt förstå.

  Danska är då ganska annorlunda. Man kan knappt förstå vad de säger, men om man läser så kan man förstå delvis. Jag tror inte att man kan koppla så värst mycket av språket, men delar borde man kunna urskilja. Försök att läsa istället för att lyssna och tänk på deras räknesätt!

  Submit your answer


  Please enter between 2 and 2000 characters.

  If you copy this answer from another italki answer page, please state the URL of where you got your answer from.