Search from various English teachers...
[Deleted]
"mordbrenne" = verb til "mordbrenner"? Jeg fant ord som: mordbrenner, mordbrannstifter (på tysk: Mordbrenner) mordbrann (Mordbrand) mordbrenning (Mordbrennen = substantivert verb) Men ingen sted i ordbøkene eller i internetten fant jeg et stilsvarende norsk verb (på tysk: mordbrennen). Er "(å) mordbrenne" på norsk riktig? Finnes omskrivning? Takk i forkant!
Jun 19, 2013 7:06 PM
Answers · 1
hei! :) Jeg har aldri hørt ordet brukt som et verb, tror derfor det ikke finnes et verb for denne spesifike handlingen. For å beskrive en brann der noen e blitt drept, bruker man substantivet "en mordbrann", verbet blir istendenfor "å brenne", og personen som gjør denne gjerningen, kalles en brannstifter.
July 16, 2013
