박희섭(Heesob Park)
What does "Энэ чинь" mean? I saw a sentence. Энэ чинь дэндүү хөгшин болсон байна. What does "Энэ чинь" mean? What is the usage of чинь? Also, I can see many нь in sentences like this: Тэгэхээр нь би тэссэнгүй, мотороо засахаар яарч байсан болохоор зурсан зургаа шидчихлээ. Ингээд нэлээд хожим, түүнийг зурсан зургаас хамгийн сайн нь энэ юм. Миний зураг, хүний дур татахаар болж чадаагүй нь мэдээжийн хэрэг. What is the usage of нь?
Sep 7, 2014 1:56 AM
Answers · 2
The usage of "нь" is quite complicated, but it's used a lot. Basically, it is a possessive particle (like "минь" or "чинь"). Here are some good examples and explanations. Please jump to page 62. http://books.google.co.jp/books?id=U96O1QkKHawC&pg=PA61&lpg=PA61&dq=mongolian+accusative+case+%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%8C&source=bl&ots=vRU5IK9UTw&sig=kR4T2uDdBTTmKG4MpxR1hTBsdHs&hl=en&sa=X&ei=dbsLVLKeKs_JuAT-4oDgDA&ved=0CCMQ6AEwAQ#v=onepage&q=mongolian%20accusative%20case%20%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%8C&f=false
September 7, 2014
