Viktor Swan
Kimi? Neyi? Doğru mu? Neyi istiyorsun? Çayı istiyorum. Neyi arıyorsun? İpi arıyorum. Sana için ipi arıyorum. Neyi yiyorsun? Şeftaleyi yiyorum. Neyi alıyorsun? Bana için bavulu alıyorum. Neyi içiyorsun? Meyve suyuyu içiyorum. Kimi seviyorsun? Bana çok seviyorum. Neyi satıyorsunuz? Eski bisikletimi satıyorum Kimi arıyorsunuz? Ali'yi arıyorum. Kimi görüyorsun? Güzel kızları görüyorum
Nov 11, 2014 7:56 AM
Answers · 6
2
In Turkish there's no used article like 'the'. But in some cases, you could mean that you're indicating something definite like speaker and listener both know. For instance; Let's say we have choices consist of only coffee and tea and everyone know that your options are limited by these two. And you should ask them 'Neyi istiyorsun or Hangisini istiyorsun' If they don't know what your menu is, considering you host you should ask them kindly 'Ne istersiniz?, Ne arzu edersiniz?' without knowing if you could get or not. Ne istiyorsun is sort of rude I think and you don't probably wanna use it for your everyday situations.
November 17, 2014
1
Ne(yi) istiyorsun? Çay istiyorum. Ne(yi) arıyorsun? (İpi arıyorum.) Senin için ipi arıyorum. Ne(yi) yiyorsun? Şeftali yiyorum. Ne(yi) alıyorsun? Kendim için bavul alıyorum. Ne(yi) içiyorsun? Meyve suyu içiyorum. Kimi seviyorsun? Kendimi (Onu) çok seviyorum. Ne(yi) satıyorsunuz? Eski bisikletimi satıyorum. Kimi arıyorsunuz? Ali'yi arıyorum. Kimi görüyorsun? Güzel kızlar(ı) görüyorum. () - parantez içindeki yazıları kullansanız da olur, kullanmasanız da olur.
November 13, 2014
ı m gonna write right sentences NEYİ ARIYORSUN? İPİ ARIYORUM. SENİN İÇİN İPİ ARIYORUM. NEYİ ALIYORSUN? KENDİM İÇİN BAVULU ALIYORUM. NEYİ İÇİYORSUN ? MEYVU SUYUNU İÇİYORUM. KİMİ SEVİYORSUN? KENDİMİ ÇOK SEVİYORUM. by the way ıf you want to ask 'what are u drinking?' you must say '' NE'' :)
January 17, 2015
Teşekkür ederim!
November 11, 2014
senin için ipi arıyorum. Şeftaliyi yiyorum. bavulu arıyorum. meyve suyunu içiyorum. Onu çok seviyorum, (veya) kendimi çok seviyorum.
November 11, 2014
