Galina
What is the difference? Merhaba! What is the difference between bunu yapmalıyım, bunu yapmam lazım (gerek) * , bunu yapmak zorundayım, bunu zorunda kaldım and bunu yapmaya mecburum? Can you explain please? * as I know bunu yapmam lazım = bunu yapmam gerek (the same)
Jan 11, 2015 9:04 AM
Answers · 15
1
As my Turkish friend answered there is no difference between them... Ödevimi yapmalıyım. = Ödevimi yapmak zorundayım. = Ödevimi yapmam gerek (li) for example on past tense I had to kill that dog = O köpeği öldürmek zorundaydım. (Zorunda kaldım) (I understand that it could bite you)
January 11, 2015
1
Yes they're the same. Bunu yapmak zorundayım. = I must do this. Bunu yapmak zorunda kaldım. = I had to do this. (It was not your choice but you had to) Bunu yapmaya mecburum = Bunu yapmak zorundayım They're both the same and they mean you have no other choice but to do that.
January 11, 2015
1
bunu yapmalıyım - I must do this bunu yapmam lazım - I need to do this bunu yapmak zorundayım - bunu yapmaya mecburum - I have to do this bunu zorunda kaldım - I had to do this
January 11, 2015
1
Bu arada 'compel' kelimesinin karşılığı da mecbur bırakmak (kılmak) olarak kullanılabilir. it compelled me to do this - o beni bunu yapmama mecbur bıraktı.
January 11, 2015
