magali
skal til + verb ? Hei alle sammen ! I dags uttrykket er : Fredag skal jeg til byen og gjøre noen innkjøp. Hvorfor er det ikke "Fredag skal jeg GÅ til byen..." ? Er det at skal (og modale hjelpeverbene) trenger ikke et verb ? Er det som "Jeg kan norsk" ?"Vi skal til utlandet" Er det at "skal" trenger ikke et verb ? Og er det på grunn av "til" ?
Jan 21, 2015 9:30 AM
Answers · 1
Her har vi nok å gjøre med en konstruksjon hvor hovedverbet er utelatt. Du kan med andre ord tenke deg at det er et verb ’dra’ som ikke er eksplisitt uttrykt i setningen: "Fredag skal jeg [dra] til byen og gjøre noen innkjøp." Det er med andre ord ikke som i "jeg kan norsk", hvor 'kan' er hovedverbet. Det samme gjelder den siste setningen: "Vi skal [dra] til utlandet."
January 22, 2015
