DarkSoulbringer
окачити & обесити Објасните ми, молим, разлику у употреби ових двају глагола. И узгред, како звучи њихов облик несвршеног вида? КАЧИТИ и ВЕШАТИ?
Feb 2, 2015 4:36 AM
Answers · 1
2
(O)КАЧИТИ, ОБЕСИТИ ОКАЧИТИ (Перфективни глагол) ... на ексер, на куку ... капу, шал, капут ... окачити цедуљу на нешто ... Увек дефинисано на шта, где се, или на кога се качи ствар невелике димензије. КАЧИТИ (Имперфективни глагол) ... вагоне један за други ... ЗАКАЧИТИ (Перфективни глагол) ... цвет за ревер ... приколицу на аутомобил .... ОБЕСИТИ (Перфективни глагол) ... завесу на прозор ... капут у ходнику ... Учинити да нешто, или неко ВИСИ. ВЕШАТИ (Имперфективни глагол) ... рубље на конопац ... заставе на копља ... огласе на огласне табле ... :-)
February 2, 2015
