Danny
Ik vroeg/Ik vraagde Do both mean the same thing (I asked) and which would be used more commonly. Is there certain situations where you'd use one over the other or does it not make a difference which is used? Dankjewel!
Mar 25, 2015 7:25 PM
Answers · 6
2
Tot mijn verbazing zag ik ook, zowel in het woordenboek Van Dale als Prisma, staan, dat "vraagde" ook zou kunnen! Ik heb dat echter nog nooit iemand horen zeggen en ik denk dat de meeste Nederlanders je onmiddellijk corrigeren als je het zou gebruiken. Dus ik zou zeggen: gebruik "vroeg".
March 27, 2015
1
Zoals ook in mijn commentaar al geschreven gebruik ik altijd de vorm "vroeg" en ik heb nu even mijn twee Nederlandse vrienden gevraagd en die twee zeggen overeenstemmend dat de vorm "vraagde" fout is. Ze hebben ook nog nooit iemand "vraagde" horen zeggen.
March 27, 2015
Thanks for your help Jolien.
March 25, 2015
In ieder geval staan in de werkwoordenlijst van mijn Kramers woordenboek beide vormen "vroeg" en "vraagde". Ikzelf gebruik altijd "vroeg", maar ik wil over dit onderwerp graag het commentaar van een moedertaalspreker lezen. Helaas heb ik bijna geen telefooncontact meer naar Nederland, anders zou ik meteen mijn Nederlandse vrienden maar eens gaan opbellen en vragen.
March 25, 2015
