Nancyl
varje gång Varje gång jag springer till bussen. Varje dag springer jag till bussen Frågan: varför varjer gång + s+v varjer dag + v +s ?????
Apr 14, 2015 2:51 PM
Answers · 7
2
"Varje gång jag springer till bussen" means "every time i run to the bus". However, the sentence is supposed to be structured "Varje gång springer jag till bussen". If you write "Varje gång jag springer till bussen" it sounds as if there is to be an explanation of what you do every time you run to the bus, such as "Varje gång jag springer till bussen så ramlar jag" "Varje dag springer jag till bussen" means "Every day i run to the bus" The difference here is therefor that the first sentence explains what happens on every occasion, while the second sentence explains what happens daily
April 14, 2015
Fråga: varför varje gång + s+v varje dag + v +s ????? Svar: Varje gång jag springer till bussen = subordinate clause: word-order: varje gång + s+v Varje dag springer jag till bussen = main clause: word-order: varje gång +v + s Rule: in a swedish main clause comes the finit verb always second place. In a swedish subordinate clause comes the finit verb at third place.
April 14, 2015
I meningen "varje gång" finns ett "som" som inte behöver skrivas/sägas. Efter "som" har man alltid vanlig ordföljd (eller?). Varje gång jag springer till bussen... = varje gång SOM jag springer till bussen... (oftast!) Varje dag springer jag till bussen ≠ varje dag SOM jag springer till bussen... Jag är ingen expert på grammatik men jag tror att jag har ganska rätt!
April 14, 2015
