Simon
Ekster, ekstere, eksteren Kiel oni uzas "ekster, ekstere, eksteren" en unu frazo? Ili estas tro simila kaj mi ne povas memorai ilin.
Jun 28, 2015 3:57 PM
Answers · 3
Lernu, kion signifas "ekster". "ekstere" nur estas adverbo (e-vorto). = En ekstera loko "eksteren" ekstere + akuzativo por montri direkton = En direkto al ekstera
July 2, 2015
Esperanto: Mi staras ekster la domo. = angla: I stand OUTSIDE the house (Preposition) Esperanto: Mi promenas ekstere. = angla: I am walking OUTSIDE (Adverb: I am on the outside, not inside, walking about) Esperanto: Mi promenas eskteren. = angla: I am walking OUT. (Directional: I am beginning my walk inside; I am walking, and at the end of my walking I will be outside)
July 6, 2015
