lidialidia
mekten/den daha/başka -den daha (başka) - isimle mi ve -mekten daha (başka) - fiille mi kullanırım Yüzmek beni koşmaktan daha çok yoruyor. (daha çok ve çok daha - farlkı mı). Kitap gazeteden daha iyi. den başka - does it mean - except örnekler Yemekten başka bir şey düşünmez misin - Do you think about something else except food. Hayatta işten başka önemli şeyler var. - There are a lot of essential things in our life besides work. Teşekkürler!
Nov 8, 2015 6:21 PM
Answers · 6
1
-den daha (başka) - isimle mi ve -mekten daha (başka) - fiille mi kullanırım. Evet, -den daha (başka) isimle kullanılır. Senden daha iyi... Senden başka gelen yok... -mekten daha (başka) - fiille kullanılır. Seni görmekten daha güzel bir şey ne olabilir? Sana gelmekten başka çarem yok. Yüzmek beni koşmaktan daha çok yoruyor. (daha çok ve çok daha - farlkı mı). "Daha çok" ve "çok daha" farklıdır. Bu örnekte "Yüzmek beni koşmaktan çok daha yoruyor." denmez... yanlış... "Yüzmek beni koşmaktan daha çok yoruyor." doğru... Kitap gazeteden daha iyi. den başka - does it mean - except Evet, doğru... örnekler Yemekten başka bir şey düşünmez misin - Do you think about something else except food. Hayatta işten başka önemli şeyler var. - There are a lot of essential things in our life besides work. Verdiğin örnekler de doğru... Teşekkürler! ... Bir şey değil... Harika Olmuş...
November 8, 2015
