Site Feedback

Resolved questions
Is this text ok?

Hey I have to hand in a little text about my latest trip next week for my Swedish class.

Here's what I have:

På början av januari åkte jag och fem vänner till Bolivia. Vi flög till Santa Cruz de la Sierra, Bolivias ekonomisk huvudstad, och bodde där i bara en natt. Staden är stort men overhuvudtaget ointressant med få sevärdigheter. Det var väldigt varmt och de flesta ställen har ingen luftkonditionering.
En dag senare flög vi till Sucre. Det tog bara 30 minuter och kostade ungefär 50 dollar. Det annat alternativet för att ta sig dit är att åka buss, som är mycket billigare men tar nästan 21 timmar.
Vi stännade i Sucre i fyra nätter. Staden är en liten stad (bara 200.000 invånare) som har behållit sin kolonial charm. Stadens regering verkar ha investerat mycket i restaurering under de senaste åren. Det finns många muséer, kyrkor och kloster man kan besöka. Vi åt luch på marknaden, där man kan smaka på äkta lokala rätter för ungefär 2 dollar. Till efterätt kan man smaka på färska juicer som görs på beställning. Vi har smakat på många exotiska fruktjuicer, som Chirimoya, Tumbo, Maracuyá, Achachairú och Acerola.
Efter det åkte vi buss till Potosí. Det tog bara två timmar tack vare den nya vägen som invigdes för några månader sedan. Potosí är betydligt fattigare än Sucre. Stadens ekonomi är mycket beroende på turism och gruvorna som fungerar sedan koloniala tider, när den var den viktigaste staden i Amerika tack vare sina silvergruvor. Den före detta spanska mynten har förvandlats till ett konstmuseum som har många tavlar av Melchor Perez de Holguín, en av grundarna av den Escuela Potosina, en fascinerande konststil. Det finns många kloster där nunnor fortfarande lever. Vi besökte 3 kloster där guider berättade mycket om hur nunnor lever på en kloster och visade många utmärkta konstverk. I Potosí kan man också besöka en gruva. Det är en intressant upplevelse och man får prata med folk som har jobbat på gruvorna sedan de var 14 eller 13 ár gammal. De flesta gruvarbetarna har inte råd för säkerhetsutrustning och olyckor är tyvärr vanliga. Det får man att fundera mycket på hur bra vi lever och hur mycket vi klagar...


Additional Details:

staden är STOR (no t)

For learning: Swedish
Base language: Swedish
Category: Language

Share:

0 comments

  Please enter between 2 and 2000 characters.

   

  Answers

  Sort by:

  Best Answer - Chosen by the Asker
  I corrected this in a hurry. So there might be some small errors. I will take another look later on.

  I början av januari åkte jag och fem vänner till Bolivia. Vi flög till Santa Cruz de la Sierra, Bolivias ekonomiskA huvudstad, och bodde där i bara en natt. Staden är STOR men överhuvudtaget ointressant med få sevärdigheter (sentence sounds a little akward). Det var väldigt varmt och de flesta ställen HADE (har is present, you are telling the story in past tense, so stick to one tense.) ingen luftkonditionering. En dag senare flög vi till Sucre. Det tog bara 30 minuter och kostade ungefär 50 dollar. Det ANDRA alternativet för att ta sig dit var (är is present tense, var is past tense) att åka buss, som var (same here) mycket billigare men skulle ta (wrong tense) nästan 21 timmar.

  Submit your answer


  Please enter between 2 and 2000 characters.

  If you copy this answer from another italki answer page, please state the URL of where you got your answer from.

   

  More open questions for learning Swedish