Hannah
Professional Teacher
Quiz Time: idioms describing age! Test Your Knowledge of Idioms

1. If you are no longer considered a young person, you are ...

A) not a grey wolf

B) no spring chicken

C) no sweet lamb


2. When you are at the peak of your life and feel as though you can do anything, you are in your ...

A) prime

B) point

C) pivot


3. Sometimes older people find it hard to learn a new way to do something; People say you can't teach an old ...  new ...

A) person/things

B) parrot/words

C) dog/tricks


4. As people get older, their hair starts to ...

A) go grey

B) go white 

C) make white and grey


5. Your parent may tell you to ... if  you show immature and babyish behaviour.

A) behave your age

B) do your age

C) act your age


6. If someone tries to trick you and you want to let them know that you know what's going on, tell them that you ...

A) weren't found on the street

B) weren't born yesterday

C) weren't from another planet


7. If a person acts young despite an advanced age, we say that the person is ...

A) young at heart

B) over the moon

C) in the clouds


8. If you are under age, the legal system will call you ...

A) a spring chicken

B) a minor

C) a teenager


9. If you are old and past your best, you are ...

A) beyond the bridge

B) in the valley

C) over the hill


10. The transition from childhood to adulthood is known as ...

A) living the years

B) reaching the adult

C) coming of age


I'm looking forward to your answers.  The answer key will be posted shortly. 
Aug 16, 2016 1:59 AM
Comments · 13

1. B

2. A

3. C

4. A

5. C

6. B

7. A

8. B

9. C

10. C

August 16, 2016
Good quiz Hannah... well done
August 17, 2016

OMG:)can't believe. All are correct:)Thank you @Hannah for a nice and useful quiz session.I'm looking forward to your next part:)

Thank you:)keep smiling:)

August 17, 2016
Show More
Hannah
Language Skills
English, German, Persian (Farsi), Spanish
Learning Language
English, Spanish