Nabljuduvach
КОЛАШКА The word “колашка” does not appear in any online dictionary, and Google only finds three (!) webpages (see below) on which it is used. What does it mean? “Именно онази „класа“, отговорна за духовното, социално и политическо освобождение на народа ни, беше заметена настрана като колашка.” “Тук не е Америка преди 300 години, нито колашка Русия или Израел!” “Баща ми не можеше да започне работа, защото се е оженил колашка дъщеря.”
Feb 13, 2016 6:08 AM
Answers · 3
It's "кулашка" (with 'у', not 'о'); an adjective(feminine) based on the Russian word "кулак" as in: https://en.wikipedia.org/wiki/Kulak
February 13, 2016
