Anvar
يركز و يتمركز نفس الشيء ولا لا؟
Feb 15, 2016 7:41 PM
Answers · 11
الكلمتين مختلفتان تماما فالكلمة الاولي يركز تعني ان تنتبه وتعطي للشئ كل انتباهك اما الكلمة الأخرى يتمركز تعني ان تتخذ مكان مركزا ثابتًا لك
February 15, 2016
خطأ، إنهما مختلفين. لأن "يركز" من التركيز أما "يتمركز" من المركزية وهي تعني وسط الشيء يركز = focus يتمركز = centralize
February 15, 2016
اه , شكرا ليك, دلوقتي فهمت :)
February 17, 2016
لا مش نفس الشئ لان يركز جاية من التركيز على شئ و بتتنطق كدا Yerakez زى مثلا :- احسن حاجة الواحد يركز فى مذاكرته A best thing a person can is just to stay focus on his studies يركز = Yerakez = To focus يتمركز جاية من المركزية و معناها وسط الشئ المركزى = Central = Al-Markazi يتمركز = Yatamrkaz
February 17, 2016
