Pénélope W.
“Meer notities geschreven in Nederlands”? Mag men dit echt zeggen? Ik zou het liever op een andere manier zeggen, bijvoorbeeld “Meer in het Nederlands geschrevene notities” of “Meer notities die in het Nederlands geschreven zijn”. De italki-versie lijkt me steenkolen-Nederlands te zijn, omdat het op een letterlijke vertaling van de Engelse structuur (“More notes written in Dutch”) lijkt. Dus vraag ik me af: mag dat echt? En waarom (of waarom niet)? Alvast hartelijk bedankt! (Oh ja, en als ik nog steeds wat fouten zou hebben gemaakt tijdens het stellen van deze vraag, corrigeer mij alstublieft!)
2016年10月28日 11:51
3
0
Answers · 3
Let me first correct your sentences and then I'll go into the answer: Kan men dit echt zeggen? ("Mag men dit zeggen" sounds like: is it allowed, which pretty much people can say whatever they want haha). Ik zou het liever op een andere manier zeggen, bijvoorbeeld “Meer in het Nederlands geschrevene notities” of “Meer notities die in het Nederlands geschreven zijn”. De italki-versie lijkt me steenkolen-Nederlands, omdat het op een letterlijke vertaling van de Engelse structuur (“More notes written in Dutch”) lijkt. Dus vraag ik me af: mag dat echt? En waarom (of waarom niet)? Alvast hartelijk bedankt! (Oh ja, en als ik nog steeds wat fouten heb gemaakt tijdens het stellen van deze vraag, corrigeer mij alstublieft!) Very good! Your Dutch is really clear. As for the answer to your question, I would say: your "correction" to the Steenkolen-Nederlandse version sounds a bit better to a native speaker like me. It's a bit a longer version but sounds better. The other one you mentioned is also very usable. But the original should be "Meer notities geschreven in het Nederlands". You need the word "het". Also, don't forget that Frisian/Dutch is an ancestor of English (if I recall correctly), so if a sentence sounds similar that doesn't have to mean it's necessarily wrong. But I understand your doubt. Hope that helped!
2016年10月28日
Pénélope W.
Language Skills
Dutch, English, French, German, Greek (Ancient), Hungarian, Japanese, Polish, Swahili
Learning Language
Dutch, German, Greek (Ancient), Hungarian, Japanese, Polish, Swahili