Firas Ahmad
Community Tutor
I want to know if this intro is grammatically correct and sound natural Selam İyi günler ben Firas. Tanıştığımıza çok memnun oldum. Ben Suriye'liyim, Ben 27 yaşındayım Almanya'da doğdum, ama hayatım boyunca Suriye'de yaşadım Babam Filistin'den, annem Suriye'den Babam tüm hayatını almanya'da çalıştı 6 aydır İstanbul'da yaşıyorum, İstanbul'u severim Yaşamak için bilgisayarları düzeldtirim Türkçe öğreniyorum çünkü ben Türkiye'de yaşıyorum Türkçe öğreniyorum, çok ilginç bir dil. Bilgisayar bilimi okuyorum. Romanları okumayı severim, Basketbol oynamayı severim Iki hafta önce Maratonu koştum Çok teşekkür ederim Çünkü beni dinlemek hoşça kal Video for the same intro https://www.youtube.com/watch?v=kQcUCqWyFfY&feature=youtu.be
Nov 26, 2016 5:46 PM
Answers · 4
C-->  Corrected phrases/sentences N-->  Suggestions that sound more natural Selam İyi günler ben Firas. N-->  Selam!  Ben Firas.   /or/   İyi günler!  Ben Firas. Tanıştığımıza çok memnun oldum. Ben Suriye'liyim, Ben 27 yaşındayım CN-->  Ben Suriyeliyim, 27 yaşındayım. Almanya'da doğdum, ama hayatım boyunca Suriye'de yaşadım. N-->  Almanya'da doğdum, ama (bugüne kadarki) hayatım Suriye'de geçti. (Genç bir insan için, "hayatım boyunca" ifadesi kulağa biraz abartılı geliyor.) Babam Filistin'den, annem Suriye'den C-->  Babam Filistinli, annem Suriyeli. Babam tüm hayatını almanya'da çalıştı C-->  Babam tüm hayatı boyunca Almanya'da çalıştı. /or/ C-->  Babamın çalışma hayatı hep Almanya'da geçti. 6 aydır İstanbul'da yaşıyorum, İstanbul'u severim. C-->  Altı aydır İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'u seviyorum. (Zorunluluk olmadıkça, cümleye rakam ile başlamamak gerekir.) N-->  Altı aydır İstanbul'da yaşıyorum ve bu kenti (=şehri) seviyorum. Yaşamak için bilgisayarları düzeldtirim. C-->  Yaşamak için bilgisayarları düzeltiyorum. N-->  Yaşamımı sürdürmek için bilgisayarları onarıyorum. /or/ N-->  Geçimimi sağlamak için bilgisayarları onarıyorum. /or/ N-->  Geçimimi sağlamak için "bilgisayar onarımı" işi yapıyorum. Türkçe öğreniyorum, çünkü ben Türkiye'de yaşıyorum. Türkçe öğreniyorum, çok ilginç bir dil. N-->  Türkçe öğreniyorum. Bu çok ilginç bir dil. NN-->  Türkçe öğreniyor ve bu dili çok ilginç buluyorum. Bilgisayar bilimi okuyorum. Romanları okumayı severim, Basketbol oynamayı severim C-->  Roman okumayı severim, basketbol oynamayı severim. N-->  Roman okumayı ve basketbol oynamayı severim. Iki hafta önce Maratonu koştum C-->  İki hafta önce maraton koştum. Çok teşekkür ederim Çünkü beni dinlemek C-->  Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. N-->  Yazdıklarımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. hoşça kal C-->  Hoşça kalın! ( Bir kişiye hitap ediyorsanız  ==>  Hoşça kal! Bir topluluğa (birden fazla kişiye) hitap ediyorsanız  ==>  Hoşça kalın! )
November 27, 2016
Önceki cevabımda 2000 karakter sınırına dayandığım için, şu açıklamayı eksik yazabildim: * Bir kişiye hitap ediyorsanız;    Eğer samimi bir hitapsa  ==> Hoşça kal!       ("Sen"  diye hitap ettiğiniz kişiye...)    Eğer nazik ve/veya resmi bir hitapsa ==> Hoşça kalın!       ("Siz"  diye hitap ettiğiniz kişiye...) * Bir topluluğa (birden fazla kişiye) hitap ediyorsanız ==> Hoşça kalın!
November 27, 2016
