Jessica (Τζέσσικα)
What is the singular first person past tense of αντιλαμβαίνομαι?
10 sept. 2017 12:10
3
0
Answers · 3
Αόριστος εγώ αντιλήφθηκα (μόνο με λόγ. χαρ.) αντελήφθην (λόγ.) εσύ αντιλήφθηκες (μόνο με λόγ. χαρ.) αντελήφθης (λόγ.) αυτός αντελήφθη (κ. λόγ.) αντιλήφθηκε (μόνο με λόγ. χαρ.) εμείς αντιληφθήκαμε (μόνο με λόγ. χαρ.) αντελήφθημεν (λόγ.) αντιληφθήκατε (μόνο με λόγ. χαρ.) αντελήφθητε (λόγ.) εσείς αντελήφθησαν (κ. λόγ.) αυτοί αντιλήφθηκαν (μόνο με λόγ. χαρ.) Παρατατικός : εγώ αντιλαμβανόμουν αντελαμβανόμην (λόγ.) εσύ αντιλαμβανόσουν αντελαμβάνεσο (λόγ.) αυτος/η/ο αντιλαμβανόταν αντιλαμβάνετο (με λόγια κατάληξη χωρίς αύξηση) αντελαμβάνετο (λόγ.) εμείς αντιλαμβανόμαστε αντελαμβανόμεθα (λόγ.) εσεις αντιλαμβανόσαστε αντελαμβάνεσθε (λόγ.) αυτοί αντιλαμβάνονταν αντιλαμβάνοντο (με λόγια κατάληξη χωρίς αύξηση) αντελαμβάνοντο (λόγ.
10 septembre 2017
Which among the past tenses are you interested in? Below you may see…: Simple Past - εγώ αντιλήφθηκα Imperfect Tense - εγώ αντιλαμβανόμουν(α) Past Perfect - εγώ είχα αντιληφθεί
16 septembre 2017
Jessica (Τζέσσικα)
Language Skills
English, Greek, Norwegian, Spanish
Learning Language
Greek, Norwegian, Spanish